BIST 10.267
DOLAR 32,23
EURO 34,71
ALTIN 2.407,98
HABER /  POLİTİKA

CHPnin elindeki Fırat belgesi

Kılıçdaroğlu Fırat'ı düelloya çağırdı. İftira atacağını kanıtlayacağım dedi. Düello yarın ama belge bugünden ortaya çıktı. Bakın o belge neyle ilgili?

Abone ol

AK Partili Fırat’ın, Gümrük Kontrolörü Bayram Çolak’ı ‘haksız mal edinmekle’ suçlaması üzerine Başbakanlık Teftiş Kurulu’nun devreye girdiği ve inceleme sonunda Çolak’ı aklayan belgeye Başbakan Erdoğan’ın imza koyduğu anlaşıldı

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat’a "senin iftira attığını Erdoğan'ın imzasıyla kanıtlayacağım" dedi ve onu düelloya çağırdı. Düelle yarın saat 14.30'da Meclis'te yapılacak ama belge bugünden ortaya çıktı. O belge 18 Aralık 2007 tarihli Gümrük Müsteşarlığı’na gönderilen bir yazı...  

FIRAT'TAN ŞİRKETİ HAKKINDA RAPOR YAZAN KİŞİ HAKKINDA İHBAR

Edinilen bilgiye göre Fırat, bir dönem ortağı olduğu Menas isimli şirket hakkında hayali ihracat raporu hazırlayan Bayram Çolak isimli gümrük kontrolörü hakkında, ‘haksız mal edindiği’ iddiasıyla 14 Mart 2007 tarihinde Başbakanlık Teftiş Kurulu’na başvuruda bulundu.

Fırat dilekçesinde, Bayram Çolak’ın Gümrük Kontrolörlüğü mesleğine girişi ile bugünkü mal beyanı arasında izah edilemeyecek farklar olduğunu iddia ederek, haksız edinilen malları da eşi ve çocukları üzerine geçirdiğini ileri sürdü.

Başbakan Erdoğan, Fırat’ın bu başvurusuna 5 Nisan 2007 tarihinde “olur” vererek, Başbakanlık Teftiş Kurulu’nu devreye sokmuştu. Başmüfettiş Mehmet Gürbüz ve Müfettiş Mehmet Emin Baysa tarafından yapılan inceleme sonucu 3 Aralık 2007 tarihli rapor hazırlandı.

MÜFETTİŞ FIRAT'I YALANLADI

Raporda, “Kamu kurumlarından, özel yatırım bankaları ile kamu, özel ve yabancı mevduat bankalarından gelen ve rapor ekinde yer alan bilgi/belge/tapu kayıtları/banka ekstrelerine göre, şikâyet dilekçesinde adı geçen Bayram Çolak ile eşi Handan Çolak ve çocukları ve kardeşleri adına açılmış ve işlem gören/görmüş hesaplarda tapu kayıtlarında normal gelirleriyle elde edilemeyecek herhangi bir hesap, para hareketi veya harcamasına rastlanmamıştır.

Gümrük Müsteşarlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü Başkontrolörü Bayram Çolak hakkında yürütülen inceleme neticesinde müfettişliğimizce yapılacak bir işlem bulunmadığı, bu konuda müfettişliğimizce soruşturma yapılmasına gerek bulunmadığı kanaatine varılmıştır.”

ERDOĞAN DA FIRAT'A HAK VERMEDİ

Fırat’ın iddialarına karşı Çolak’ın aklanmasını sağlayan 3 Aralık 2007 tarihli bu rapor Başbakan Erdoğan’a sunuldu.

Erdoğan da Başbakanlık Teftiş Kurulu’nun tespitlerini yerinde bularak 18 Aralık 2007 tarihinde attığı imza ile Çolak hakkındaki nihai aklanma kararını vermiş oldu.

Kaynak: Milliyet