BIST 10.159
DOLAR 32,18
EURO 35,06
ALTIN 2.470,25
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'nin Diyarbakır raporu tamam

Seçime az bir zaman kala, CHP Güneydoğu'da oylarını arttırmak için harekete geçti. CHP'liler seçim öncesinde "Diyarbakır raporu" hazırladı.

Abone ol

HABERCİLER.COM - Saha çalışmasını Diyarbakır'da başlatan CHP'liler köy köy, mahalle mahalle dolaşıyor ve seçime kadar çalmadık kapı bırakmak istemiyor. Bu çalışmayı da  CHP Adıyaman Milletvekili Şevket Köse ile İzmir Milletvekili Oğuz Oyan yürütüyor.

CHP'li vekiller, Diyarbakırlılara, "Genel Başkan ve yönetim değişti. Yeni bakış açısı ile buradayız. Sizi dinlemeye geldik. Bizim hakkımızda ne düşünüyorsunuz" diye sordular.

CHP'YE, "KÜRT POLİTİKASI HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ" DİYE SORULDU

Vatandaşların, "Kürt politikası konusunda ne düşünüyorsunuz" sorusuna CHP'liler, "Herkesin inancı Allah ile kul arasındadır. Kimlik herkesin şerefi ve onurudur"  diyerek karşılık veriyor.

Kişisel hak ve özgürlüklerden yana olduklarının altını çizen CHP'liler, "Resmi dil Türkçedir ama bölgede konuşulan dil sonuna kadar kullanılmalı. Dilini öğrenebilmeli ama devlet eliyle değil. Özel dershanelerde Kürtçeyi öğrenebilirler" dedi.

"NÜFUS CÜZDANINDA KÜRTÇE KULLANILABİLİR"

ANKA'ya konuşan Şevket Köse, "İnsanlar kendi köyünün ismini kullanabilmeli. Nüfus cüzdanında da Kürtçe kullanılabilir" dedi.

Diyarbakırlıların, "Kılıçdaroğlu ne zaman gelecek?" diye sorduklarını belirten Köse, "İşsizlik ve yoksulluk konusunda ne yapacaksınız" sorusunun da kendilerine çok yöneltildiğini söyledi