BIST 9.525
DOLAR 32,65
EURO 34,88
ALTIN 2.511,93
HABER /  POLİTİKA

Şener türban kararı için ne dedi?

Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, sınavlara türbanlı öğrencilerin girişini yasaklayan kararı değerlendirdi.

Abone ol

Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, Danıştayın, başörtülü öğrencilerin Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavına (ALES) girmesine izin veren düzenlemeyi durdurmasıyla ilgili olarak, ''Ülkemizdeki başörtüsü mağdurları, yasakçı zihniyetin, kurumlar arası çatışmanın ve konuyu bir süre daha siyaset malzemesi yapmak isteyenlerin kurbanıdırlar'' dedi.

Şener, yaptığı yazılı açıklamada, YÖK'ün bir süre önce, ÖSYM'nin yaptığı sınavlara adayların başörtüsüyle girebileceğine ilişkin bir karar aldığını, bunun kıyafet sorunun artık yaşanmayacağı umudunu yarattığını ifade etti.

Danıştayın ALES'le ilgili kararının ise ''yeni bir hayal kırıklığına neden olduğunu'' savunan Şener, bir ülkenin kurumlarının temel görevinin kendi insanlarının sorunlarını çözmek, mutlulukların önündeki engelleri kaldırmak olduğunu belirtti.

Şener, açıklamasında şunları kaydetti:

''Ülkemizdeki başörtüsü mağdurları, yasakçı zihniyetin, kurumlar arası çatışmanın ve konuyu bir süre daha siyaset malzemesi yapmak isteyenlerin kurbanıdırlar. Sorun bir an önce çözülmelidir. Mecliste temsil edilen tüm partiler, bu yasağın kalkması gerektiğini açıklamıştır. Başbakan'ın konuyla ilgili düzenlemeyi seçimler sonrasına ertelemesi anlaşılmaz bir tutumdur. Bu sorun çözülürse siyasi rantından kim yararlanacak diye hesap yapanlar sadece zulüm yapmış olurlar.

Türkiye Partisi olarak, başta siyasi iktidar olmak üzere tüm siyasi partilerin gerekli yasal düzenlemeleri yaparak, sorunu seçimden önce çözmesi gerektiğine inanıyoruz.''