BIST 9.054
DOLAR 32,32
EURO 35,13
ALTIN 2.298,59
HABER /  DÜNYA

CHP’nin ’’alternatif kutlama’’ geleneği bozulmadı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Başkanlığı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor...

Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Başkanlığı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda olduğu gibi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda da alternatif bir kutlama etkinliği yaptı.
Sabah saatlerinde yapılan resmi törenin ardından CHP Mersin İl Başkanlığı önünde bir araya gelen CHP’liler, buradan yürüyüşe geçti. Aralarında CHP Mersin milletvekilleri Aytuğ Atıcı ve Vahap Seçer ile Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan’ın da bulunduğu CHP’liler, İl Başkanlığı önünden Cumhuriyet Alanı’na kadar yürüdü.

’’CUMHURİYET’İN ŞEMSİYESİ ALTINDA HÜR VE BAĞIMSIZ...’’
Burada CHP İl Başkanı Faruk Akar, Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. Ardından konuşan Başkan Akar, bugünü coşkuyla kutladıklarını ifade ederek, "Bugün Cumhuriyetimizin kuruluşunun 90. yılını büyük bir onur ve sevinçle kutluyoruz. 90 yıllık dev çınarın gölgesinde, Cumhuriyet’in şemsiyesi altında hür ve bağımsız yaşamanın onuru içindeyiz. Bugün burada bu güzel Cumhuriyet’i bizlere bırakan gazilerimizi minnetle anıyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Ey büyük Atatürk, bize göstermiş olduğun bu yolda yılmadan, usanmadan ve korkmadan yürüyeceğimize, bir kez daha Cumhuriyet’in 90. yılında, senin huzurunda söz veriyoruz. Büyük emek ve kahramanlıklarla kurmuş olduğunuz Cumhuriyet’in kazanımlarını biliyor, bunları elimizden almak isteyenlere, dimdik ve kararlı bir şekilde karşı duracağımızı bilmeni istiyoruz" dedi.
Konuşmaların ardından ’Gençliğe Hitabe’ ve ’And’ okuyan yüzlerce kişi, olaysız bir şekilde dağıldı.
(İHA)