BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Marmaray asırları aşan bir proje

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Marmaray’ın “asırlık proje” denmesine rağmen asırları aşan bir proje olduğunu söyledi. <br/>Çeşitli progr...

Abone ol

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Marmaray’ın “asırlık proje” denmesine rağmen asırları aşan bir proje olduğunu söyledi.
Çeşitli programlara katılmak için İstanbul’a gelen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Atatürk Havalimanı’nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bugün açılışı yapılacak olan Marmaray projesi hakkında konuşan Kılıç, “Sadece Avrupa’nın iki ülkesi değil, kıtalar, inançlar, kültürler, doğu ile batı birleşmiş olacak. Bu birlikteliğin hiçbir şeyle tarif edilmesi mümkün değil. Marmaray’ın Manş Tüneli ile kıyaslanarak tarif edilmesi de mümkün değil. Bu bambaşka bir proje. Kaldı ki projenin ilklerine bakıldığında en derine tüplerin batırılması anlamında ve iki kıtayı birleştirmek gibi ilkler anlamında başka bir projeyle kıyaslanması mümkün değil” diye konuştu.
“Asırlık proje” denmesine rağmen Marmaray’ın asırları aşan bir proje olduğunu söyleyen Bakan Suat Kılıç, “Asrın projesi değil asırların projesidir. Sultan Abdülmecid’in hayal ettiği, Sultan Abdülhamid’in ilk adımı attığı bir proje tüp geçit. Asya ile Avrupa’yı birleştirme düşüncesi Sultan Abdülmecid’in hayal ettiği, Sultan Abdülhamid’in ilk adımı attığı projede Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın girişimleri ve inancı sayesinde Cumhuriyetimizin 90. yılında boğazın altından kıtalar arası seyahat etme imkanına kavuşuyoruz. 4 dakikada iki kıtaya seyahat edebiliyoruz. Günde bir milyon yolcunun taşınacağına tanıklık ediyoruz. Bu coşkuyu kelimelere sığdırmak, cümlelerle tarif etmek mümkün değil” dedi.
(İHA)