BIST 10.173
DOLAR 32,31
EURO 34,99
ALTIN 2.444,77
HABER /  GÜNCEL

Rabia işareti Mısırlı atleti madalyasından etti

Mısır'ın kung fu şampiyonu Muhammed Yusuf, devrik Cumhurbaşkanı Mursi'ye desteğini açıkladığı için uluslararası yarışmalarda Mısır'ı temsil etmekten men edildi.

Abone ol

Mısır'ın kung fu şampiyonu Muhammed Yusuf'un ailesi, devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye desteğini açıkladığı için ünlü atletin altın madalyasının geri alındığını söylüyor.

Muhammed Yusuf, Mısır'ı uluslararası yarışmalarda temsil etmekten de men edildi.

Yusuf, Rusya'da katıldığı bir turnuvada Mursi taraftarlarıyla dayanışma içinde olduğunu gösteren bir tişörtle görüntülenmişti.

Muhammed Yusuf'un kardeşi Hammam'la görüşen BBC'nin Kahire'deki muhabiri Orla Guerin, sporcunun Rusya'daki yarışmadan çekilip Mısır'a geri gönderildiğini ve ülkeye vardığı zaman ifadesinin alındığını bildiriyor.

Yusuf'un kazandığı altın madalya da kendisinden geri alındı.

Mısır'da devlete bağlı medya organlarında Muhammed Yusuf'un üzerinde Rabia işareti bulunan bir tişörtle madalyasını kabul ederken gösteren fotoğrafları yayımlandı.

Müslüman Kardeşler'e üye devrik Cumhurbaşkanı Mursi'nin yeniden göreve getirilmesi için kampanya yürütenler Rabia işaretini bir sembol olarak benimsedi.

Mısır Kung Fu Federasyonu yöneticisi Cemal el-Cazzar, Ahram gazetesine yaptığı açıklamada, ''Muhammed Yusuf davranışlarından dolayı Rusya'dan çekilecek ve önümüzdeki Dünya Kung Fu Şampiyonası'nda Mısır'ı temsil etmekten men edilecek.'' dedi.

Men cezasının kalıcı olup olmadığını şu an için net değil.

Mizahçı Yusuf'a da soruşturma

Öte yandan Mısır devlet savcısı geçen hafta programında Mısır Genelkurmay Başkanı Abdülfettah el Sisi ile dalga geçtiği gerekçesiyle ünlü komedyen Basim Yusuf hakkında soruşturma açılmasını talep etti.

Kahire'deki BBC muhabiri, Mısır'da ifade özgürlüğüne ilişkin kaygıların arttığını söylüyor.

Komedyen Basim Yusuf, Müslüman Kardeşler iktidarı sırasında da İslam dinine ve Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye hakaret ettiği iddiasıyla tutuklanmıştı.

Mursi, görevi sırasında düzenlenen eylemlerde yaşanan ölüm olaylarında sorumluluğu olduğu iddiasıyla önümüzdeki hafta mahkeme karşısına çıkacak.

Destekçilerine göre, devrik Cumhurbaşkanı Mursi mahkemeyi tanımadığını söylüyor.

Müslüman Kardeşler, Mursi’nin askeri darbe ile görevinden uzaklaştırıldığını söyleyerek eski Cumhurbaşkanı’nın görevine geri dönmesini talep ediyor.

Mursi görevi sırasında 2012 Aralık ayında Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde meydana gelen ölümcül olaylardan sorumluğu olduğu iddiasıyla ilgili olarak 14 ayrı davada mahkeme karşısına çıkacak.