BIST 10.089
DOLAR 32,25
EURO 34,85
ALTIN 2.430,88
HABER /  DÜNYA

90 yaşında ’’Cumhuriyet pastası’’ kestiler

Cumhuriyetin 90’ıncı yıldönümünde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Cumhuriyet Konseri’nde, yaşları 90 olan Kocaelililer t...

Abone ol

Cumhuriyetin 90’ıncı yıldönümünde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Cumhuriyet Konseri’nde, yaşları 90 olan Kocaelililer tarafından “Birlikte Nice 90’ıncı Yıllara” yazan Cumhuriyet Pastası kesildi.
Cumhuriyetimizin 90’ıncı yıldönümünü, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi birbirinden önemli etkinliklerle kutluyor. Cumhuriyet Koşusu ile başlayan etkinlik binlerce kişinin katıldığı yürüyüş ve Cumhuriyet Konseri ile devam etti. Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenen konsere katılım yoğun oldu. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun ev sahipliğindeki konsere gaziler ve gazi yakınlarının yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Konsere, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlandı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarında Türk Sanat ve Türk Halk Müziği branşlarındaki eğitmenler tarafından hazırlanan 20 kişilik orkestranın konseri beğenildi. Konsere katılan vatandaşlar aileleri ile bayrak sallayarak Cumhuriyet coşkusuna ortak oldu.

’’BU CUMHURİYET OLMASAYDI...’’
Türkiye’nin gelişmişliğinin cumhuriyetin bahşettiği nimetler olduğunu söyleyen Karaosmanoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Bu Cumhuriyet olmasaydı biz bu güzelliklere sahip olamazdık. Bize Atatürk’ün göstermiş olduğu hedef muasır medeniyetlerin üstüne çıkmaktır. Daha güzel bir ülke olmak için hepimiz çalışacağız. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün büyük insanlara selam olsun. Gelişmiş bir demokraside yaşamak çok güzel. Allah bu güzellikleri bize her zaman yaşamayı nasip etsin. İlelebet Cumhuriyetimiz yaşasın.”

90’LILAR PASTA KESTİ
Konserin ardından İbrahim Karaosmanoğlu, 90 yaşında olan Kocaelililer ve gaziler ile birlikte Cumhuriyet Pastasını kesti. Kesilen pasta salondaki vatandaşlara ikram edildi.
(İHA)