BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,94
ALTIN 2.439,16
HABER /  GÜNCEL

CHP'liler Meclis'te yemin ediyor

AKP ve CHP'nin yemin krizini aşmak üzere hazırladıkları ortak taslak, liderlerin onayını aldı. CHP milletvekilleri, Meclis'te yemin etmeye başladı.

Abone ol

TBMM'de yaşanan yemin krizi ardından CHP milletvekilleri Meclis'te yemin etmeye başladı.

Meclis'te oturum, AKP ile ana muhalefet partisi CHP'nin ortak bir mutabakat metni üzerinde uzlaşmalarını takip ediyor.

AKP ve CHP'lilerin görüşmesinden sonra yapılan ortak açıklamada, siyasi sorunlara çözümün Meclis zemininde olması gerektiği vurgulandı.

Açıklamada, ''Siyaset kurumu için sorunların gündeme getirileceği, tartışılacağı, değerlendirileceği ve çözüm bulunacağı yegane ortam TBMM'dir. Siyasi partiler sorunların çözümü için TBMM zemininde olmalıdır'' denildi.

Ayrıca meclisin açılışından bugüne dek yasama faaliyetine katılmamış olan milletvekillerinin Meclis çalışmalarına iştirak etmelerinin ve katkı sağlamalarının arzu edildiği belirtildi.

İki parti yetkilileri arasında sabah yapılan görüşmede bir mutabakat metni hazırlandıktan sonra, genel başkanlara sunulmuş, ardından heyetler yeniden buluşmuştu.

Toplantıya CHP'den Grup başkan vekili Akif Hamzaçebi, Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek ve İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, AKP'den grup başkan vekilleri Nurettin Canikli ve Ahmet Aydın ile Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek katılmıştı.

Hamzaçebi toplantıya girmeden önce "Olumlu bir sonuç elde etmeyi umuyoruz" demişti.

Ardından CHP Meclis Grubu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında, oturumdan hemen önce toplanmıştı.