BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

CHP'liler cehenneme Esad ile gidecek

Başbakan Erdoğan, CHP'li vekillerin Esad ile hatıra fotoğrafı çektirmesine gösterdiği tepki yeni bir polemiğin fitilini ateşleyecek.

Abone ol

"Esad'ın canı cehenneme" diyen Muharrem İnce'nin sözünü hatırlatan Erdoğan, CHP'liler için "Esad'ın canı cehenneme diyordunuz, hatıra fotoğrafı çektiriyorlar. Herhalde beraber gidecekler." ifadelerin kullandı.

Kameraman Cüneyt Ünal'ı Türkiye'ye getiren CHP'li vekillerin Suriye lideri Beşar Esad ile hatıra fotoğrafı çektirmesine tepki gösteren Başbakan Erdoğan, ana muhalefeti CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'nin bir süre önce söylediği sözleriyle vurdu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'de 3 ay esir tutulan kameraman Cüneyt Ünal'ı Türkiye'ye getiren CHP'li vekilleri Esad'ın oyunlarına alet olmakla suçladı.

Partisini grup toplantısında konuşan Erdoğan, CHP'ye sert sözlerle yüklendi. CHP heyetinin Türkiye'ye gelmeden Esad ile çektirdikleri hatıra fotoğrafının gelmesini manidar bulan Erdoğan, şunları söyledi:

"BİRKAÇ KEZ TELEFONLA ARADIM ULAŞAMADIM"

"Çile dolu dönemler sona erdi, teslim edildi. Bunu büyük bir memnuniyetle öğrendik. Diğer kardeşimiz bırakılmadı, akibiyeti belli değil. Geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Birkaç kez telefonla aradım, ulaşamadım. Kendisine bu dileklerimi buradan iletiyorum. Henüz serbest kalmayan kardeşimizin de bir an önce ailesine kavuşmasını temenni ediyorum. CHP heyetinin girişimi farklı şekillerde değerlendirilebilir. Esir gazeteci daha Türkiye'ye ulaşmadan CHP heyetinin Şam'da Esad'la hatıra fotoğrafının Türkiye'ye ulaşmış olması manidardır. Yandaş medyada Esad'ı öven yayınların yapılması da manidardır.

ESAD'IN PR ÇALIŞMASI

Bu olayın Esad'ın PR çalışmasına çevrilmesi üzüntü verici. Bu fotoğrafla CHP tarihine kara bir leke daha kazınmıştır. Gazeteciye bunu yaşatan sanki farklı biriymiş gibi CHP heyeti hiç utanmadan, sıkılmadan işkenceci başıyla hatıra fotoğrafı çektiriyor. Yetmiyor bir de bu işkenceci başına övgüler diziyor, göklere çıkartıyor. Suriye'nin eli kanlı diktatörü Esed CHP'yi adeta parmağında oynatarak, CHP'yi kullanarak Türkiye'ye mesajlar gönderebiliyor

HERHALDE BERABER GİDECEKLER

Bir grup başkanvekili Meclis kürsüsünde kükreyerek "Esad’ın canı cehenneme" diyordu. Sonra bir CHP heyeti gidip grup başkanvekilinin "canı cehenneme" dediği adamla fotoğraf çektiriyor. Herhalde beraber gidecekler. Mesele Türkiye ile Suriye'nin gayrimeşru rejimi arasındaki meseledir. CHP'yi milli bir duruş sergilemeye çağırıyorum. Suriye iyi gitmiyor artık orada mezhebi bir savaşa doğru gidiş var. Korkumuz budur. Bunu CHP yönetiminin de iyi değerlendirmesi lazım. CHP'yi diktatörlerin nezdinde değil, mazlumun yanında yer almaya davet ediyorum."

esad.20121120144915.jpg

CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, Mevlüt Dudu, Hasan Akgöl ile Ankara Milletvekili Levent Gök, Şam'da Esad ile hatıra fotoğrafı çektirmişti.