BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Bahçeli Talabani'yi çok sert uyardı!

MHP Genel Başkanı Devlet Başkanı Türkiye'nin iç işlerine karışan Talabani'ye çok sert çıkıştı

Abone ol

İNTERNETHABER.COM MHP'li lideri Devet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Devlet Bahçeli'den en sert eleştiri Mesud Barzani ve Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'ye geldi.

MHP lideri Devlet Bahçeli, ''Talabani gündeminden Türkiye’yi çıkarıp, öldürülen, sakat bırakılan ve tecavüze uğrayan 1 milyon Iraklının derdine düşsün'' dedi.

İşte Bahçeli'nin konuşmalarından satırbaşları;

BAHÇELİ'DEN AK PARTİ- ÖCALAN İDDİASI

Devlet Bahçeli açlık grevlerinin Öcalan'ın talimatıyla bitmesi konusunda hükümeti eleştirdi. Bahçeli, "Açlık grevleri sırasında İmralı canisi ve AKP hükümet 3 kere temas kurmuştur. AKP bile bile lades demiştir." dedi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

AYAĞIMIZA ÇAĞIRDIKLARIMIZ ŞİMDİ AKIL VERİYOR

Türkiye'nin bu vahim ortam içinde Talabani ve Barzani maksatını çok iyi bildiğimiz gazeteci ile mülakatlar yapmıştır. İkisi de PKK'nın taleplerini sıralamıştır. Zamanında ayağımıza çağırdığımız bu ikili şimdi bize akıl veren duruma geldiler.

Bu ikilinin Türkiye’nin akıl verici bir konuma gelmesi AKP’nin ayıbıdır. Erdoğan’ın kardeşi olarak gördüğü Ortadoğu’nun iki bezirganı iç işlerimize karışma cesaretini göstermişlerdir.

KÜRDİSTAN'A ATIF YAPTILAR

AKP'nin gurur kayanı Barzani, sızlanmalarını seslendirmiştir. Vatan topraklarımızı üzerinde spekülasyon yapıp Kürdistan'a atıf yapmıştır. Ama AKP'den buna hala bir yanıt gelmedi.

İmralı canisinin önce hapishane şartlarının iyileştirmesi, arkasından ev hapsine alınması ve affedilmesini Talabani sunmuştur. Gerçek bir ateşkesin sağlanması ve genel af önerilerini getirmiştir. Bir el işareti ile anında Irak'a hazır kıta bekleyen kalem sahipleri vardır.

TECAVÜZE UĞRAYAN IRAKLILAR'I DÜŞÜNSÜN

Talabani Türkiye'yi gündemine oturtturdu. Irak'tan umudumunu kesip Türkiye'nin bir parçası ile hayal kuruyorsa kabusla uyanır. Talabani gündemin Türkiye’yi çıkarıp, öldürülen, sakat bırakılan ve tecavüze uğrayan 1 milyon Iraklının derdine düşsün.

Talabani kendini bu kadar İmralı'ya yakın hissediyorsa kendisine Kandil'den bir mağara kiralıyalım.

AK PARTİ PKK'NIN GENEL AFFINA HAZIR

Talabani PKK'nın kendisine geldiğini genel affın çıkarılması gerektiğini söylemiştir. Geçen eylül ayından Erdoğan'a bunlar iletildiğinde Başbakan Talabani'ye "Sen kimsin?" diyeceğine genel affın kolay olmadığını söylemiştir. Kamuoyu genel affa hazır değil demiştir. Demek ki Erdoğan PKK'nın genel affına hazır. Erdoğan'ın milliyetçi görüşleri yalan ve asılsızdır.

Türk milleti tüm oyunları bozacaktır. MHP herşeyin farkındadır. Türk milleti dağıtacak projelerin önünde karşı duracağız.