BIST 10.270
DOLAR 32,36
EURO 34,79
ALTIN 2.394,48
HABER /  DÜNYA

Davutoğlu dünya ajanslarında flaş haber

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Gazze ziyaretinden önce yaptığı açıklamada yaşananlara sessiz kalınmayacağını söyledi.

Abone ol

İNTERNETHABER - Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu kritik Gazze ziyareti öncesi açıklamalarda bulundu. Uluslararası ajanslar Davutoğlu'nun sözlerini flaş olarak geçti.

Dünyanın sessiz kaldığı İsrail vahşetine karşı Türkiye 11 Dışişleri Bakanı ile direniş başlattı. 11 İslam ülkesinin Dışişleri Bakanları'nın Gazze seferi dünyanın gündeminde ilk sıraya çıktı.

Davutoğlu bu ziyaret öncesi yaptığı açıklamada Gazze’de bir insanlık trajedisi yaşandığını belirterek ''2008'den farklı bir Ortadoğu var. Bölge halkı bu insanlık trajedisine sessiz kalmayacaktır” dedi.

Suriye sınırına yerleştirilmesi planlanan Patriot füzeleri için yürütülen müzakerelerin son

0.20121120145117.jpg

11 DIŞİŞLERİ BAKANI GAZZE YOLUNDA

Dünyanın suskun kaldığı zulme karşı Türkiye'nin öncülüğünde 11 Dışişleri Bakanı dur demek için Gazze seferine çıktı. (DEVAMINI OKU)


aşamaya geldiğini söyleyen Davutoğlu, '' Patriotlar konusunda çalışmalar yoğunlaşmıştır. En kısa zamanda resmi süreç müracaat anlamında sonlandırılacaktır. Çok uzun sürmez. Bu savunma tedbiridir, riskleri minimize edecek tedbirdir.'' dedi.

GAZZELİLER KENDİLERİNİ YALNIZ HİSSETMESİN

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Gazze'ye gidiyor. Davutoğlu Gazze ziyareti öncesi açıklama yaptı. Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları;

Gazze için diplomasi trafiği yürütüyoruz. Görüş ayrılığını gidermek için yoğun çaba harcıyoruz. Saldırıların durması için herşeyi yapmaya hazırız. Gazzeliler kendilerini yalnız hissetmesin yanlarındayız. Ortadoğu'da 2008'den farklı bir tablo var. Bölge ülkeleri Gazze trajedisine sessiz kalmayacaktır. Gazze halkına yanlız olmadıkları hissini vereceğiz. Buna kayıtsız kalmak insanlık vicdanında yaralar açar. İsrail’in saldırılarının durması için her şeyi yapmaya hazırız.

BİRİNCİ HEDEF GAZZE'DE ATEŞKES SAĞLANMASI

Birinci hedef Gazze'de ateşkes sağlanması. Gazze'yi açık hava hapishanesine çeviren kısıtlamaların kalkması lazım. Bu geçici ilan edilen ateşkeslerin kırılgan olduğunu görüyoruz. Gazze halkı için önce acil olarak sürdürebilir bir ateşkes sağlanmalıdır. Artık Filistin sorununda kalıcı adımlar atılmalıdır. Başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir Filistin devleti artık doğmalıdır.

KAYGIYLA İZLİYORUZ

İsrail’in kara harekatına yönelik açıklamalarını kaygıyla izliyoruz. Benzer saldırıların artması İsrail’in daha fazla izole olmasına, daha fazla tepki gösterilmesine yol açacaktır.

NATO'YA MÜRACAT EN KISA SÜREDE YAPILACAK

Suriye sınırımızdaki gelişmelerle ilgili her olasılık değerlendiriliyor. Patriotlar konusunda çalışmalar yoğunlaşmıştır.

En kısa zamanda resmi süreç müracaat anlamında sonlandırılacaktır. Çok uzun sürmez. Bu savunma tedbiridir, riskleri minimize edecek tedbirdir. Ülkemizin ve vatandaşlarımızın güvenliğini teminat altına alınması yönünde bir tedbirdir.