BIST 10.793
DOLAR 32,22
EURO 34,85
ALTIN 2.414,37
HABER /  POLİTİKA

CHPli vekil o yasaktan rahatsız

Salihli Kaymakamı İsmail Hakkı Develi'nin içki yasağı genelgesi CHP'li vekilden döndü.

Abone ol

Salihli Kaymakamı İsmail Hakkı Develi gar, otogar, cadde, sokak, okul ve cami bahçelerinde içki içilmesini yasaklayan bir genelge yayınladı. CHP Manisa Milletvekili Nuri Çilingir ise bu genelgenin iptali için dava açtı. Çilingir'in açtığı dava sonucunda bu genelge iptal edilince Salihli'deki okul ve cami bahçelerinde içki içilme yasağı ortadan kalkmış oldu.
CHP'li Nuri Çiligir'in genelgenin iptal edilmesine yönelik açtığı davada Manisa İdare Mahkemesi 15 Eylül 2006 tarihinde iptal kararı verdi. Manisa İdare Mahkemesi kararında okul ve cami bahçelerinde içki içilmesinin yasaklandığını belirtilmesine rağmen, bu yasağın Anayasa ile güvence altına alınan bireysel hak ve özgürlükleri ortadan kaldırmaya yönelik olduğu belirtildi.

Manisa İdare Mahkemesi'nin verdiği bu kararla Salihli Kaymakamlığı'nın yayınladığı genelge yürürlükten kalktığı için Salihli'de okul ve cami bahçelerinde içki içilmesi serbest hale geldi.

MECLİS'E DE TAŞIDI

CHP'li Nuri Çilingir genelgenin iptali için dava açarken konuyu soru önergesiyle Meclis gündemine de taşıdı. İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Çilingir'in soru önergesine verdiği cevapta Salihli'deki yasağın yasalara uygun olduğunu belirterek "Yasaklama kararı yakın geçmişte meydana gelen, kamuya açık alanlarda alkollü içki kullanmak, alınan alkolün etkisiyle Türk bayrağına zarar vermek, Atatürk'ün büstünü kırarak manevi şahsiyetine hakaret, kendine zarar verme ve çevreyi rahatsız etme gibi 22 olayın etkili olduğu anlaşılmıştır"dedi.

Haber: Bilal Çetin
Kaynak: www.yenisafak.com.tr