BIST 10.267
DOLAR 32,24
EURO 34,72
ALTIN 2.408,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li vekil Gül'ün elini sıkmayacak

CHP'nin 29 Ekim resepsiyonuna katılımı bilmeceye döndü. Kılıçdaroğlu'nun tavrı yumuşadı, ancak partililer geri adım atmıyor.

Abone ol

Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER


ANKARA-
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce’nin türban nedeniyle resepsiyona katılmayacaklarını açıklaması partide sıkıntı yarattı. Kılıçdaroğlu karar için erken olduğunu belirterek kesin tavır belirlemedi. Peki şimdi ne olacak?

İnce’nin açıklamasından sonra ortaya çıkan tepkilerin Kılıçdaroğlu’nun resepsiyona katılması yönünde karar almasına yol açacağı konuşuluyor. Kılıçdaroğlu’nun resepsiyona katılması parti içinde sıkıntı yaratacak bir durum değil, ancak milletvekillerinin sert tavrı süreceğe benziyor.

İnce’nin Kemal Kılıçdaroğlu’nun odasında Kemal Anadol, Önder Sav, Hakkı Süha Okay’ın aralarında bulunduğu bir toplantıda alınan kararı açıkladığını bilen partililer yanlış yapılmadığını düşünüyor.

Partinin kararı ne olursa olsun resepsiyona katılmayacağını açıklayan isimlerden biri Şahin Mengü. Kendisine gelen davetiyeyi de iade eden Mengü, “Zorlasalar bile doktor raporu alırım gitmem” diyor.

Mengü bunun nedenleri şöyle açıklıyor:

“Cumhurbaşkanı siyasi iktidarın temsilcisi gibi davranıyor. Toplumu kucaklamayan bir Cumhurbaşkanı. Demirel de bir parti genel başkanlığından geldi ama böyle davranmadı. Ahmet Necdet Sezer’in partisi yoktu. Sayın Kılıçdaroğlu katılabilir. Parti genel başkanı olarak takdiridir, ancak herkes katılacak denilemez. Öyle bir şey olsa bile doktor raporu alır katılmam. Ben Bayan Gül’ün elini sıkmak mecburiyetinde miyim.”

Kendisine gelen resepsiyon davetini Türkiye Cumhurbaşkanı ifadesi nedeniyle iade eden Mengü bu konuda Köşk’ten yapılan açıklamayı da yeterli bulmadı. Köşk'ten gelen, “Daha önceki Cumhurbaşkanlarının da bu ifadeyi kullandığı” açıklamasını “Yanlış kural haline mi gelmeli?” diye eleştiren Mengü, Cumhurbaşkanlığı sitesinin isminin bile Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı olduğuna dikkat çekti.