BIST 10.192
DOLAR 32,26
EURO 34,75
ALTIN 2.402,20
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li Soysal'dan Bozdağ'a halt cevabı

CHP'ye 'Cumuriyet Halt Partisi' diyen AK Parti'li Bekir Bozdağ'a CHP'li Çetin Soysal cevap verdi.

Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi'ne bu yakıştırmayı yapanlar aslında halt yemeleridir, o haltı da 12 Haziran'da yiyecekler"

CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, Ahmet Şık ve Nedim Şener'i ziyaret etmek için İstanbul?a geldi. Çetin Soysal, AK Parti Grup Başkan Vekili Bekir Bozdağ, dün Mersin'de yaptığı konuşmada CHP'ye yönelik (karıştırmadıkları halt kalmadı, onun için 'halk' kelimesini 'halt' kelimesi ile değiştirmeli, Cumhuriyet Halk Partisi yerine 'Cumhuriyet Halt Partisi' demeli) sözleri için, "Cumhuriyet Halk Partisi'ne bu yakıştırmayı yapanlar aslında halt yemeleridir, o haltı da 12 Haziran'da yiyecekler" dedi.

Çetin Soysal, "seçimler öncesinde siyasi uslübun sertleşmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine de Türkiye'de siyaset dilinin zaman zaman sertleştiğini ifade ederek, "Seviyenin bu kadar düştüğü görülmemiştir. AKP iktidarı ile birlikte seviye gerçekten çok aşağı çekilmiştir. Meclis'in niteliği ve kalitesi açısından, yaşananlara baktığınız zaman kullanılan üslup ve dil açısından kalite gün geçtikçe düşüyor. Seviye düşüyor, bu da demokrasimiz açısından gerçekten üzücü" diye konuştu.

AHMET ŞIK VE NEDİM ŞENER'İ ZİYARET

Çetin Soysal bir soru üzerine de bugün Meclis İnsan Hakları İnceleme Komisyonu'nun CHP'li üyeleri olarak Silivri'ye gideceklerini de belirterek, "Ahmet Şık ve Nedim Şener'i cezaevinde ziyaret edeceğiz. Orada yaşanan süreci ve onların cezaevi koşullarını yerinde inceleyeceğiz. Tabii içimizi acıtan bir olay. Tutuklu olarak yargılanan gazetecilerin düştüğü bu durum, demokrasimiz açısından gerçekten çok büyük olumsuzluğu beraberinde getiriyor. İçimizi acıtıyor, yakıyor. Demokrasimizin hangi seviyede ve kalitede olduğu da aslında bir fotoğraf olarak karşımıza çıkıyor" diye konuştu.