BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Yaz tatilinde askerlik olur mu?

Ali Babacan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "yaz tatilinde askerlik" önerisini eleştirdi.

Abone ol

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "yaz tatilinde askerlik" önerisiyle ilgili, "Siz eğer bir devletin savunmasına, yaz tatili hobisi olarak bakarsanız, o devletin savunmasını nasıl sağlarsınız? Bunları söyleyen bir anlayışın Türkiye'de iktidar olma umudu kalmamıştır" dedi.

Babacan, partisinin Edirne İl Örgütü tarafından düzenlenen "Türkiye Buluşmaları" konferansına katıldı. DSİ Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansta konuşan Babacan, yargı ve hukuk sisteminin Türkiye'yi geride bıraktığını savunarak, "Bizim güçler ayrılığına saygımız sonsuz. Yargının bağımsızlığı ilkesinin mutlaka geçerli olmasını her yerde savunuyoruz ama yargının reforme edilmesinin gerekliği çok çok açıktır. Hiç kimsenin korkmadığı doğru ve dürüstün, güçlü olduğu bir ülke aynı zamanda kalkınan bir ülkedir. Başbakanımız da her zaman söyler; -üç tane "Y" ile mücadele ediyoruz- demiştir. Bunlar, yasaklar ki bu mücadelemizde oldukça ilerledik, ikincisi yolsuzluk, Türkiye'de bu konuda çok farklı bir noktaya geldik. Üçüncüsü ise yoksulluktur" diye konuştu.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da eleştiren Bakan Babacan, "Vaadin bini bir para, her gün başka bir vaatle ortaya çıkıyorlar. Bir proje attılar ortaya, 'bunun hesabını söyleyin' dedik, 1 ay oldu hala ortada bir şey yok. 'Benim adım Kemal, ben yaparım' diyor, Başbakanımız da 'senin adın karın doyurmaz' diyor. Dünde yeni bir vaat ortaya attı, yaz tatilinde askerlik. Türkiye'de askerliğinde bir tarihi vardır kültürü vardır. Siz eğer bir ülkenin savunmasına yaz tatili hobisi olarak bakıyorsanız siz bu ülkenin güvenliğini nasıl sağlarsınız? Yaz tatilinde askerlik...Peki, kim koruyacak bu memleketi? Bunları söyleyen bir anlayışın Türkiye'de iktidar olma umudu kalmamıştır. Bu bir umutsuzluk ve tükenmişliğin söylettiği sözlerdir. Bir yandan kendi içlerinde bir sürü problemler, kendi partini yönetemiyorsun, her gün başka bir skandal. Önce bir siyasi parti nasıl yönetilir, önce onu bir öğrenin sonra memleketin yönetimine talip olun. Bu Türk siyaseti açısından üzücü bir tablo" dedi.


Bakan Babacan, konferansın ardından Kırklareli'ne gitmek üzere Edirne'den ayrıldı.