BIST 9.530
DOLAR 32,47
EURO 34,83
ALTIN 2.480,07
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li Özgür Özel Barzani'nin kanalında bakın neler dedi!

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Barzani'nin kanalı Rudaw'a konuştu. Türkiye’nin, dış politikada özensiz, kışkırtıcı ve nefret dolu bir dil kullandığını iddia etti.

Abone ol

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Barzani'nin kanalı olarak bilinen Rudaw'da hükümeti eleştirdi.

Rudaw’a konuşan Özgür Özel, Kürdistan bağımsızlık referandumuna ilişkin şu değerlendirmede bulundu:

“Cumhuriyet Halk Partisi, temel yaklaşım olarak konuya çok eskiden beri ‘Yurtta barış, dünyada barış’ olarak bakıyor. Komşuların içişlerine karışma, komşuların içişlerine karışmayla ilgili şiddet çağrıştıran söylemler, bölgede kimseye fayda sağlamıyor.

Bugün bakın çok tartışmalı iki referandum yapıldı. Bunlardan bir tanesi Kuzey Irak’ta yapıldı bir tanesi İspanya’da yapılıyor. İspanya’daki referanduma Kuzey Irak’takinin yüzde 1’i kadar dış ülkeler müdahil olmadı. Çünkü coğrafyanın, jeopolitik önemi gereğince Kuzey Irak üzerinde bütün egemen güçler ve dünyadaki bütün hesaplar orada yanısmasını buluyor. Oysa İspanya’da belki daha tartışmalı bir referandum var. Bunu görmek gerekiyor.”

BİR REFERANDUM YAPILACAKSA...

Türkiye’nin çıkarları tutarlılığının önemli olduğunu söyleyen Özel, “Bizim referandumdaki tavrımız şuydu: bir referandum yapılacaksa bütün Irak’ın özgürce karar vereceği bir referandumun her zaman doğru bir karar olabileceğini söyledik” diye belirtti.

DÜN DOST DEDİĞİNE BUGÜN DÜŞMAN DİYEBİLİYOR

 “Türkiye çok zikzaklı, 180 derece U dönüşlü dış politikalar yapıyor” diyen CHP Grup Başkanvekili, devamında şunları söyledi:

 “Dün dost dediğine bugün düşman diyebiliyor. Dün doğru dediğine bugün kepazelik diyebiliyor. Dil olarak da maalesef, politik bir dil kullanılmadığı için bölgedeki aktörlere ve politik muhataplara karşı son derece öznesiz, kışkırtıcı, nefret dolu bir dil kullanılıyor. Bunu da doğru bulmuyoruz. Ama elbette Hem Türkiye’nin hem Türkiye’de yaşayan herkesin çıkarlarını gözeterek sorumlu bir siyaset yürütülmeli.”