BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,95
ALTIN 2.427,93
HABER /  POLİTİKA

Başbakan'dan son dakika OHAL açıklaması: FETÖ tasfiyelerinde haksızlık...

Başbakan Binali Yıldırım FETÖ tasfiyeleriyle ilgili konuştu. Haksızlığa uğramış olanlar olabilir diyen Başbakan, OHAL Komisyonu ve yargı sürecini işaret ederek hala mağdur olanlar varsa "Yargı yolu açılacak" dedi.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım'dan OHAL sürecinde FETÖ'den tasfiye edilenlerle ilgili son dakika açıklaması geldi. Yıldırım, FETÖ soruşturmalarında haksız yere tasfiye edilenler olabileceği söyledi. OHAL Komisyonu'nun bu mağduriyetleri gidereceğini belirten Yıldırım, buna rağmen mağdur olduğunu söyleyenlerin OHAL sonrası dava açabileceklerini ifade etti.

Başbakanımız Yıldırım, Uluslararası Çalışma Örgütü 10. Avrupa Bölge Toplantısı’nda konuşan

Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmasından satır başları: 

Türkiye etrafında var olan iç savaş, kaos ve kargaşaya rağmen bir darbe olayı ile karşı karşıya kalmasına rağmen bütün bu güçlüklerin üstesinden gelmeyi başarmış ve krizden itibaren büyümesinde hiçbir gerileme olmadan sürdürülebilir büyümeyi yakalamıştır.

KRİZ TÜRKİYE'Yİ TEĞET GEÇTİ

Küresel kriz Türkiye'yi teğet geçti. İnsan ve toplum merkezli yaklaşımlarımız, vatandaşlarımızın ve çalışma hayatının tüm kesimleriyle ortak diyaloğumuz ciddi anlamda katkı sağlamıştır.

İş piyasalarını da olumsuz etkiledi. İstihdamı da olumsuz etkiledi. Bunun yanı sıra ekonomik hayatta da ciddi çalkantılar oluşturdu.

MAĞDURUM DİYEN VARSA OHAL SONRASI YARGI YOLU AÇILACAK

Kim ne derse desin. Türkiye bir hukuk devleti. FETÖ konusundaki tedbirler kapsamında tasfiye içinde haksızlığa uğramış olanlar olabilir. Bunun için mekanizma var. İnceleniyor mağdur olanlar varsa görevine iade ediliyor. Buna rağmen mağdurum diyen varsa OHAL sonrası yargı yolu da açılacak. OHAL olduğu için şuan yargıya gidemiyorlar. O yol da açılacak.