BIST 10.046
DOLAR 32,37
EURO 34,76
ALTIN 2.412,02
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHPli Öymenin kafasındaki aday

CHP'nin başına kim gelecek? Şu ana kadar kimse çıkmadı. İşte CHP'li Onur Öymen'in işaret ettiği kişi..

Abone ol

CHP'li Onur Öymen "Sayın Genel Başkan ne karar alır, onu bizim önceden söylememiz mümkün değildir ama örgütün bu kuvvetli taleplerini göz ardı edebileceği ihtimalini ben şahsen kuvvetli görmüyorum" diyerek Baykal'ın geri dönmesini istedi.

HİÇ KİMSE SİNDİREMEZ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Deniz Baykal'ın CHP Genel Başkanlığı'ndan istifa etmesine yol açan olayın, ''bazılarının, CHP'den büyük bir rahatsızlık duyduğunu gösterdiğini'' savunarak, ''Bu gibi girişimlerin hiçbir başarı şansı yoktur. Tam tersine örgütümüz, şimdi her zamandan daha güçlü bir şekilde bu mücadeleyi sürdürecektir. CHP'yi sindirmeye, hiç kimsenin gücü yetmeyecektir'' dedi.

Öymen, partisinin İzmir İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, Deniz Baykal'ın CHP Genel Başkanlığı görevinden istifa etmesiyle sonuçlanan Olayın, CHP'ye yönelik tertiplerden sonuncusu olduğunu ve bu tertipleri tek başına düşünmenin eksik bir değerlendirme olacağını ileri sürdü.

''SORUMLULAR ORTAYA ÇIKARILSIN''

Hükümetin, CHP'ye karşı sistemli ve sürekli baskıları ve tertipleri kimin yaptığını bulma sorumluluğu olduğunu belirten Öymen, ''Bunların hiçbirini yapamıyorsa hükümetin kendisi şaibeden kurtulamaz. Suçu sürekli başkalarına yüklemeye çalışmak, muhalefete yüklemeye çalışmak bu iktidarı hiç bir yere götüremez'' dedi.

BAYKAL, KONGREDE GERİ DÖNER Mİ?

Öymen, Deniz Baykal'ın, örgütün çağrısı üzerine bu ay sonunda yapılacak kongrede yeniden genel başkanlığa dönüp dönmeyeceği yönündeki görüşünün sorulması üzerine de şunları söyledi:

''Sayın Genel Başkan'ın mesajı çok açıktır, 'Partiyi yeniden tanzim etmek isteyen arkadaşlara da yolu açmış bulunuyorum' diyordu. Bir adayın önünü tıkama niyetinde olmadığını da açıkça dile getirmiştir. Şu ana kadar hiçbir aday çıkmamıştır, bize ulaşan bilgilere göre. Bununla birlikte herkesin bu hakkı vardır ama hiçbir aday çıkmazsa, örgütümüz bugün olduğu gibi Sayın Deniz Baykal'ı yeniden örgütün, partinin başında görmek yönündeki arzusunu, bugünkü coşkusuyla, gücüyle savunmaya devam ederse ve kurultayda da bu beklentisini somut biçimde dile getirirse, Sayın Genel Başkan ne karar alır, onu bizim önceden söylememiz mümkün değildir ama örgütün bu kuvvetli taleplerini göz ardı edebileceği ihtimalini ben şahsen kuvvetli görmüyorum. Tabii kendisi en uygun gördüğü kararı alacaktır, Genel Başkan'ın alacağı karara hepimiz saygı duyarız. Biz ümit ediyoruz ki örgütümüzün ve her kademedeki partililerimizin, milletvekillerimizin ve tabandaki vatandaşların talebini, beklentisini Sayın Genel Başkan boşa çıkarmayacaktır.''