BIST 10.177
DOLAR 32,38
EURO 34,79
ALTIN 2.406,29
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Akdamar Ayini tehlikeye girdi

YSK'nın referandumun 12 Eylül Pazar günü yapılmasına karar vermesi, aynı gün Akdamar Kilisesi'nde yapılacak olan ilk ayini tehlikeye soktu.

Abone ol

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) Anayasa değişikliği paketiyle ilgili referandumun 12 Eylül Pazar günü yapılmasına oybirliğiyle karar vermesi, aynı gün Van'da Akdamar Kilisesi'nde Ermeniler tarafından yapılacak olan ilk ayini tehlikeye soktu.

Geçtiğimiz yıllarda restore edilerek yerli yabancı turistlere açıldıktan sonra yapılan çalışmalar sonrası da ibadete açılması kararlaştırılan Akdamar Kilisesi'ndeki ilk ayin tarihi, 12 Eylül 2010'da yapılacak referandumla çakıştı. Yaşanan bu gelişme üzerine basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Van Valisi Münir Karaloğlu, şuan itibarı ile Ermeni cemaati ile bir görüşmelerinin olmadığını söyledi. Vali Karaloğlu, "Bugün akşam saatlerinde Ermeni cemaati ile konuşmayı düşünüyorum. Cemaat eğer kendileri için ikinci pazar önemli değilse bir hata sonrası almayı teklif edeceğiz. Eğer onlar için ilk olması önemli ise o zaman artık çaresiz referandumla ayın güne denk gelecek yapılacak bir şey yok. Tabi biraz daha fazla yorulacağız" dedi.

AYİN ERTELENEBİLİR

Bir basın mensubunun, "Referandumla ayinin ayni güne denk gelmesinden dolayı güvenlik sıkıntısı yaşanır mı?" sorusuna ise Vali Karaloğlu, "Güvenlik konusunda sıkıntı yaşanmaz. Güvenlik tedbirimizi alırız. Özellikle yurt içinden gelecek olan Ermeni vatandaşlar açısından sıkıntı olacak. Onlar artık bir tercih yapmak durumunda kalacaklar. Ayinin bir hafta sonrasına ertelenmesi için cemaatin lideri ile henüz görüşemedik. Bu gün akşam görüşeceğiz" şeklinde konuştu.