BIST 10.046
DOLAR 32,42
EURO 34,76
ALTIN 2.421,97
HABER /  GÜNCEL

CHP'li Oran'dan baraj yorumu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, MHP'nin baraj sorunu yaşayıp yaşamayacağını değerlendirdi

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, kaset olaylarını değerlendirdi. Oran; ''MHP'de yaşanan kaset olayı, son derece talihsiz bir olay'' dedi.

Oran, partisinin Bolu il başkanlığını ziyaret ederek, partililerden seçim çalışmaları hakkında bilgi aldı. Oran, daha sonra partiye katılan vatandaşlara CHP rozeti taktı.

Oran, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, MHP'de yaşanan kaset olayının son derece talihsiz bir olay olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

''Esasında konu yasa dışı bir konu. Yani bireysel özgürlüklerin kısıtlandığı, bireysel özgürlüklerin ihlal edildiği bir konu. Bu konuda da Sayın Başbakanın maalesef hükümetin başı olarak bu konuyla ilgili olarak çok somut, çok ciddi ve radikal kararlar alarak, bunların önlenmesi yolunda bunu yapanlara meydan okuması gerekir. Yani bunu yapan yasa dışı kişilere, bunu organize eden, bunları kamuoyuna gizli bir şekilde sunan kişilerin yakalaması konusunda Sayın Başbakanın, hükümetin başı olarak görevi onlara meydan okumak. Ama Sayın Başbakan yine siyasi ahlaka ve etiğe uymayacak bir şekilde bu konuları Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı olarak bir şekilde politikaya alet ediyor. Diline doluyor ve maalesef miting meydanlarında konuşuyor. Bu da son derece üzücü bir şey.''

Kaset konusunun yasa dışı bir konu olduğunu kaydeden Oran, şöyle devam etti:

''Hukuk dışı bir konu. Tabii bunun arkasında da şuna bakmamız lazım. Parlamenter arkadaşlarımıza da bize de Adalet ve Kalkınma Partili yöneticilerle ilgili zaman zaman bu tür bilgiler veya dedikodular geliyor. Biz bunları dikkate almıyoruz. Bunları söyleyen kişilere emniyete veya yargıya başvurmalarını söylüyoruz. Burada özellikle bu konuların iktidar partilerin dışındaki partilere karşı, ya onların genel kurullarında ya da genel seçim öncesinde ortaya çıkması ve Sayın Başbakanın bunları siyasete alet etmesi, miting meydanlarında diline dolaması da bir başka soruya işaret ediyor. Acaba bunların çıkmasından Sayın Başbakan memnun mu oluyor? Veya Sayın Başbakan bunları kullanarak siyaset mi yapıyor? Veya bunların çıkmasına göz mü yumuyor?''

Oran, MHP'nin bir baraj sorunu olduğunu düşünmediğini de ifade etti.

İktidara hazır olduklarını belirten Oran, ''İktidar olduğumuz zaman ilk 100 gün içerisinde ne yapacağımızı biliyoruz. Kabinemiz ilk 100 gün içerisinde bakanlıklarımızın hangi konulara öncelik vereceği, eylem planlarını hayata geçirecekleri çalışmalarını tamamladık. Şu andaki kamuoyu yoklama çalışmaları CHP'nin yüzde 30'un çok üzerinde olduğunu gösteriyor. Adalet ve Kalkınma Partisininde oy oranı en son yerel seçimde aldığı oyun altında görülüyor. Şu anda iktidar inişte ana muhalefette iktidara doğru çıkışta'' dedi.