BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SPOR

CHPli Kart Terime karşı

Terim'e tepkilür büyüyor. CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Terim'le olan sözleşmenin yenilmemesini istedi.

Abone ol Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya Milletvekili Atilla Kart, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'in Türkiye'nin sırtına bir yük olduğunu ve kendisiyle sözleşme yenilemeyerek yolların ayrılması gerektiğini ileri sürdü.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim hakkında Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle soru önergesi veren CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Fatih Terim'in yönetim anlayışı nedeniyle milli takımın tüm Türkiye'nin takımı olmaktan uzaklaştığını savundu.

Milli takımın parti ayrımı yapılmaksızın herkesin takımı olduğunu belirten Atilla Kart, "Hepimiz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak milli takımın başarılarından dolayı mutluluk duyarız. Ama Fatih Terim'in milli takım teknik direktörlüğü noktasında akılcılıktan uzak, hamasetle günü kurtarmaya çalışan bir yönetim anlayışını görüyoruz. Bunun yanında kendisini vazgeçilmez, dokunulmaz zanneden bir yapıyı görüyoruz. Tüm bunların yanında toplumu kucaklaması gereken milli takım teknik direktörünün polemiklerin odağında olduğunu görüyoruz. Bu sadece basına yönelik değil, genel tavırlarıyla da bunu görebiliyoruz" dedi.

Milli takımın tüm Türkiye'nin takımı olmaktan uzaklaştığını ifade eden Atilla Kart, "Belli bir aşamadan sonra toplumu geren ve ayrışmaya sebep olan bu davranışlardan dolayı milli takım tüm Türkiye'nin takımı olmaktan uzaklaşıyor. Bu noktada milli takımın başarılarını önemsemeyen veya başarılarından haz almayan bir kesimin doğduğunu biliyorum ve gözlemliyorum. Bu tamamen yönetim yanlışlarından ve Fatih Terim'in davranışlarından kaynaklanıyor. Türkiye hala 2006 Dünya Kupası elemelerindeki olaylı İsviçre maçının muhasebesini yapmış durumda değil. Bu olayların yaşanmasındaki sebep Fatih Terim'in yönetim yanlışları ve toplumu provake etmesiydi. Türkiye bunun muhasebesini yapamayınca bundan cesaret alan Fatih Terim, bugün geldiğimiz noktada son yaşanan sürecin doğmasına neden oldu" şeklinde konuştu.

Fatih Terim'in agresif yönetim anlayışının spor toplumu ve gençler için kötü örnek teşkil ettiğini de öne süren Atilla Kart, "Türkiye artık Fatih Terim ve benzeri yönetim anlayışlarını taşımamalı. Çünkü bunlar Türkiye için kambur haline geliyor. Ayrıca bunlarla Türkiye'nin temsili noktasında bir zaafiyet doğuyor. Bunu taşımak zorunda değiliz. Ben mevzuattan doğan takdir hakkını kullanarak, Futbol Federasyonu'nun özerk niteliğini ihlal etmeden bu son gelişmelerden sonra Fatih Terim ile sözleşme yapılmaması ve milli takımlar teknik direktörlüğüne son verilmesinin zorunlu olacağı düşüncesiyle bu önergeyi verdim" diye konuştu.

Fatih Terim'in teknik direktör olarak birikimlerini profesyonel bir kulüpte de devam ettirebileceğini ifade eden Atilla Kart, "Zaten Fatih Terim'in başka bir kulüp için de arayışlar içinde olduğunu biliyoruz. Bir takım sonuçlar, bir takım pazarlama arayışlarının çok yönlü olarak gerçekleştirildiğini biliyoruz. Kendisi bu anlamda profesyonel birikimini kulüp takımlarında da gösterebilir. Bu noktada Fatih Terim'in önünü kesmemek gerektiğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.