BIST 9.525
DOLAR 32,53
EURO 34,74
ALTIN 2.485,02
HABER /  POLİTİKA

CHP'li Kamer Genç son yolculuğuna uğurlandı

Cumhuriyet Halk Partisi eski milletvekili Kamer Genç için İstanbul Kartal Cemevi'nde cenaze töreni düzenlendi. Genç, yarın Tunceli'de toprağa verilecek.

Abone ol

Geçtiğimiz Cuma günü pankreas kanserine yenik düşerek hayatını kaybeden 76 yaşındaki eski Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Kamer Genç için Kartal Cemevi'nde cenaze tören düzenlendi.

Törene Kamer Genç'in ailesi ve yakınlarının yanı sıra, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, CHP İstanbul milletvekili Mahmut Tanal, TBMM Eski Başkanı Hüsamettin Cindoruk, eski Başbakan Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit, partililer ve sevenleri katıldı.

TUNCELİ'DE TOPRAĞA VERİLECEK

Kamer Genç'in ailesi defin işleminin gecikmesini istemediği için Meclis'te tören yapılmamasını istedi. Genç, pazartesi günü vasiyet ettiği gibi Tunceli'de toprağa verilecek.

Kamer Genç, uzun süredir kanser tedavisi görüyordu; teşhisin ardından bir süre ABD'ye gitmiş, Türkiye'ye döndükten sonra durumu yeniden ağırlaşınca Temmuz ayında tekrar hastaneye kaldırılmıştı.

KAMER GENÇ VASİYETİNİ AÇIKLAMIŞTI

Eski Devlet Bakanı Ufuk Söylemez, Kamer Genç'in vasiyetini açıklamıştı.

Eski Devlet Bakanı Ufuk Söylemez, uzun süredir hastanede tedavi gören Kamer Genç'in "Bana bir şey olursa, beni Türk bayrağına sarın ve Tunceli'ye gömün" vasiyetinde bulunduğunu belirtmişti.

KAMER GENÇ KİMDİR?

chpnin-eski-milletvekili-kamer-genç-hastaneye-kaldirildi.-kamer-gençin-durumunun-son-dakika-ciddi-olduğu-öğrenildi.-.jpg18, 19. dönem SHP, 20. ve 21. dönem DYP, 23. ve 24. dönem CHP Tunceli TBMM milletvekilidir. 1940'da Tunceli'nin Nazimiye ilçesine bağlı Ramazanköy'de doğdu. Fakir bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Kamer Genç'in babası Ali Genç yazları İstanbul Silahtarağa'da amelelik yapmaktaydı. Başarılı bir öğrencilik hayatı geçirdi. 1960'da Ankara'da Maliye Okulu'na yatılı olarak girdi. Ancak okulun tamirata alınması nedeniyle öğrenimine bir süre Tunceli Lisesi'nde devam etmek zorunda kaldı. Ardından Maliye Okulu'na geri döndü. Bir yandanda babasının yanında çalışıyordu. Bu dönemde kardeşi Hıdır kızamık hastalığından yaşamını yitirdi. 1966'da Ankara İktisadi Ticari İlimler Akademisi'ni (Şu anki adıyla Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi) bitirdi. Okulla birlikte Maliye Bakanlığı'nda staj da yaptı ve Bingöl'e vergi kontrol memuru olarak atandı.

1966 yılında girdiği Danıştay sınavını kazanan tek isim oldu. 1974-1976 yılları arasında Paris'te bulundu. Danıştay Tetkik Hakimliği ve Danıştay Savcılığı görevlerini yaptı. Danıştay'daki görevi 12 Eylül'ün ardından son bulan Genç, 1981 yılında Tunceli'den Danışma Meclisi Üyeliği'ne ve Başkanlık Divanı kâtip üyeliğine seçildi. 1983'te çok partili yaşama yeniden dönüşle birlikte Kamer Genç siyaseti sürdürme kararı alarak, Tunceli'den bağımsız milletvekili adayı olmaya karar verdi. Ama Danışma Meclisi'nde adaylığı veto edildi. 1983-1987'de mali müşavirlik yaptı. Ardından 4 dönem milletvekili seçildi. 1993'ten 1995'e kadar, 1996'dan 1999'a kadar ve 2001-2002 arası TBMM Başkanvekilliği yaptı. Ardından 2002 seçimlerinde DYP'nin barajın altında kalması dolayısıyla milletvekili seçilemedi. 2007 şeçimlerine bağımsız olarak katılıp milletvekili seçilmiştir. 1 Haziran 2010 tarihi ile birlikte eski partisi CHP'ye geri dönmüştür.

1966'da Danıştay sınavını kazanınca köyüne dönerek, ilkokuldan beri tanıdığı ve Tunceli Lisesi'nde beraber okuduğu Sevim Genç'i ailesinden istetti; Sevim Genç'in babası durumu olumsuz karşıladı. Ankara Solfasol köyünde öğretmenlik yapmakta olan Sevim Genç, babasının olumsuz görüşlerine karşın Kamer Genç'in evlilik teklifini kabul etti. 1967 yılında evlendiler. Seçkin ve Seçil isimli iki çocukları oldu. Kamer Genç iyi düzeyde Fransızca bilmektedir.