BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,69
ALTIN 2.400,31
HABER /  DÜNYA

ABD'nin iki numarasının acı sırrı eşi Türkiye'de anlattı!

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın eşi Jill Biden Türkiye'de özel hayatlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Second Lady Biden, eşinin neden ABD Başkanlığı'na aday olmadığını da anlattı.

Abone ol

ABD'nin Second Lady'si Jill Biden, eşi Joe Biden'ın neden ABD Başkanlığı'na aday olmadığını Türkiye'de açıkladı.

İki günlük Türkiye ziyaretinde eşine eşlik eden Jill Biden, "Oğlumuzu kaybetmenin acısı Joe'nun kararını etkiledi" dedi.

Oğlunun ABD ordusunda görevli olduğunu ve Irak'ta savaştığını da hatırlatan Jill Biden, "Joe’nun aday olup olmayacağına karar vermesi gereken günlerde derin bir acı yaşıyorduk. Yapamadık işte... Yapamadık..." diye konuştu.

Habertürk'ten Kübra Par'a konuşan Jill Biden'ın açıklamalarının detayları şöyle:

JOE BIDEN'IN ADAY OLMAMASI KARARINI NASIL KARŞILADI?

Bu karar benim için hem acı hem tatlıydı. Aslında onun çok iyi bir başkan olabileceğini düşünüyordum.

İKNA ETMEYE ÇALIŞTI MI?

Bu sefer değil... Bildiğiniz gibi geçen yıl oğlumuzu kaybettik. Zamanlama çok kötüydü. Joe’nun aday olup olmayacağına karar vermesi gereken günlerde derin bir acı yaşıyorduk. Yapamadık işte... Yapamadık... (Hüzünleniyor...)

EMEKLİLİK PLANLARI NELER?

Oh evet! (Gülüyor...) Aslında ikimiz de uzun zamandır önem verdiğimiz şeyleri yapmaya devam edeceğiz. Ben yine eğitimle ilgileneceğim. Joe ise kanser tedavisinin kolaylaştırılması için bir girişim üzerinde çalışacak. Oğlumuzu kanserden kaybettikten sonra bu konunun ne kadar önemli olduğunu daha iyi anladık. Umarım bizim yaşadığımız acı, başkaları için iyi şeyler yapılmasına vesile olur. 

'ELİF ŞAFAK'I OKUYACAĞIM'

Henüz okuma fırsatım olmadı ama Elif Şafak’ı çok tavsiye eden oldu, okuma listeme aldım.

TORUNUNUZ BABA ÖZLEMİ İÇİN KİTAP YAZMIŞ

Geliri asker ailelerine bağışlanacak bir kitap daha yazmak istiyorum. Biz de bir asker ailesiyiz. Oğlumuz Irak’ta savaşırken bunun ne kadar zor olduğunu anlamıştık. O aileleri desteklemek için elimden geleni yapmak istiyorum. Joe da böyle düşünüyor.

ASKER AİLELERİNE DESTEK ÖNERİSİ

Michelle Obama ve ben, bütün yıl boyunca ABD’deki asker ailelerini ziyaret ediyoruz ve etraftaki herkese bu ailelere doğrudan destek olmalarını tavsiye ediyoruz. Örneğin Washington’da sık sık kar fırtınası olur. Eğer mahallenizde savaşa gitmiş bir askerin ailesi yaşıyorsa, o evde anne ve çocuklar yalnız kalmış olabilir. Hiçbir şey yapamıyorsanız gidip o ailenin evinin önündeki karları küreyin. Oğlum savaştayken bir gün biri gelinimin evinin önüne gidip karları temizlemiş ve yolu tuzlamış. Bu bizi çok duygulandırmıştı. En zor kısmı çocuklar yaşıyor. Babaları orduda görev yapıyorsa sık sık taşınmak zorunda kalıyorlar. Durmadan okul değiştiriyorlar. Onlara babalarıyla gurur duymaları gerektiğini hatırlatmalıyız. Ben de sınıfımdaki asker çocuklarını herkesin içinde onurlandırıyorum. Oğlum savaştayken, torunum Natalie’nin öğretmeni, babasının savaştığı bölükteki askerlerin fotoğrafını sınıf kapısına asmıştı. Çocuklar her geçtiğinde Natalie’nin babasının askerde olduğunu hatırlıyor ve ona destek oluyordu.