BIST 9.530
DOLAR 32,45
EURO 34,78
ALTIN 2.478,93
HABER /  GÜNCEL

Mustafa Koç'un cenazesi en dikkat çekici detay!

Mustafa Koç'un cenaze töreni başladı. Cenazeye ailesi başta olmak üzere yurt dışından da birçok misafir geldi. Mustafa Koç'un cenaze töreninde neler yaşandı internethaber'de...

Abone ol

Mustafa Koç, bugün yüzlerce kişi eşliğinde son yolculuğna uğurlandı. Kalp krizi geçirerek vefat eden Mustafa Koç'a ilk tören Üsküdar Nakkaştepe'deki merkez binasında  düzenlendi. Mustafa Koç'un cenaze töreninde ise en dikkat çekici detay naaşının üstündeki Osmanlı sancağı ile seymenler oldu.

Geçirdiği kalp krizi sonucu hayatın kaybeden Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç için, holdingin Üsküdar Nakkaştepe'deki merkez binasında cenaze töreni düzenlendi.

 CENAZEYE SEYMENLER EŞLİK ETTİ

Mustafa Koç'un cenazesinin üstüne Osmanlı sancağı örtülmüştü. Tarihi olan bu sancak daha önce dedesi Vehbi Koç ile halası Sevgi Gönül'ün cenazesinde görülmüştü.

Basın mensuplarının alınmadığı töreninin ardından Koç'un cenazesi Seymenler eşliğinde holding binasından çıkartılarak, cenaze namazının kılınacağı Üsküdar Marmara İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camii'ne götürüldü.

MUSTAFA KOÇ OSMANLI SANCAĞI İLE UĞURLANDI

Mustafa Koç son yolculuğuna Sadberk Hanım Müzesi’nden getirilen Osmanlı sancağı ile uğurlandı.

Ankaralı olan Mustafa Koç'un cenaze töreninde Ankara'yı temsil eden seymenlerin nöbet tuttuğu da görüldü.

Aynı sancak daha önce de Mustafa Koç’un halası Sevgi Gönül’ün 2003 yılındaki cenaze töreninde kullanılmıştı. Mustafa Koç, Ömer Koç ve Ali Koç o tarihte halaları Sevgi Gönül’e son vazifelerini yapmışlardı.

Mustafa Koç’un tabutunun üzerine örtülen Osmanlı sancağında ise şunlar yazıyor:

Lâ ilâhe İllallâhu el-Melikü'l-hakku'l-mubîn Muhammedun resûlullâh sadiku'l-va'di'l-emîn.

"Hak ve gerçek olan kainatın sahibi Allah'tan başka ilah yoktur. güvenilir ve sözünde sadık Muhammed, onun elçisidir."

MUSTAFA KOÇ ATKISI 


Ali Koç ve aileden başka isimlerin cenaze namazı sırasında omuzlarında Mustafa Koç yazan bir atkı ile bekledikleri görüldü.