BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  POLİTİKA

CHPli İncenin Tayyip inadı

CHP'nin ateşli vekili Muharrem İnce 'Recep Erdoğan' dedi. 'Tayyip' kelimesini özellikle kullanmaktan kaçındı.

Abone ol

İNTERNETHABER- Show TV'de yayınlanan Siyaset Meydanı'na konuk olan CHP ve AK Parti'nin öne çıkan iki milletvekili karşı karşıya geldi.. CHP Yalova milletvekili Muharrem İnce, Erdoğan'ı üstü kapalı diktatörlükle suçladı. Erdoğan'ın yetkilerinin Fatih Sultan Mehmet'te bile bile olmadığını savundu..

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Avni Doğan ise Erdoğan'ın aldığı kararlarda istişareye gittiğini etrafına danıştığını söyledi..

"RECEP ERDOĞAN"

CHP'li İnce, program boyunca konuşmasında Erdoğan'dan bahsederken "Recep Erdoğan" ifadesini kullandı. Yine öyle konuşunca Ali Kırca'nın dikkatinden kaçmadı. Araya giren Kırca, "Recep Erdoğan'ı özellikle mi kullanıyorsunuz? Recep Tayyip Erdoğan demiyorsunuz" diye sordu.

SERTLİK İFADESİ

İnce "Sayın Recep Erdoğan'ı özellikle kullanıyorum. Tayyip sözünün içinde çok fazla sesli harf var. Sesli harfin fazla olduğu bir şey cenk gibi harp gibi Kars gibi sertlik ifadesidir." sözleriyle gerekçesini açıkladı.

Bu sözlere AK Partili Doğan, "İsmi bu Muharremciğim. Tayyip'i de var ama" diye itiraz etti.

İMAJ MESELESİ

İnce de "Ben de ismini kullanıyorum. Recep de ismi. Sayın Recep Erdoğan diyorum. Sayın Erdoğan demiyor musunuz? Tayyip Erdoğan diyorsanız Recep Erdoğan da denilebilir. İmaj meselesi" diyerek karşılık verdi.