BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Hırsızı yazdığı not yakalattı!

İstanbul Maltepe'deki hırsızı, 'yengeme, dayıma söyle evi temizlesinler' notu yakalattı

Abone ol

Sağlık Bakanlığı Maltepe Sağlık Grup Başkanlığı ve iki okulu soyan 4 kişi yakalandı.

Çete lideri olduğu belirlenen Yavuz D.(20) Maltepe Sağlık Grup Başkanlığı önünden çaldığı resmi plakalı 2 aracı Erdek'te satmaya çalışırken polis ve jandarmanın ortak operasyonuyla yakalandı.

Yavuz D.'nin gözaltına alındığı nezarethanede serbest kalacağını tahmin ettiği başka bir şüpheliye, evlerinde bulunan çalıntı eşyaları yok etmeleri için akrabalarına verilmek üzere, "Gizem yengeme, Sakin dayıma söyle evi temizlesinler." yazılı not verdiği tespit edildi.

İstanbul Maltepe Sağlık Grup Başkanlığı ve iki okulun da bulunduğu kamu binalarına girerek çok sayıda elektronik eşya ve 2 resmi plakalı aracı çalan hırsızlar, polis ve jandarmanın ortak operasyonuyla yakalandı. Hırsızlık nedeniyle aynı binada bulunan Zümrütevler Sağlık Ocağı'nın kapısına "Sağlık ocağımıza hırsız girdiğinden, geçici olarak hizmet verilmeyecektir. Diğer sağlık ocaklarına gidebilirsiniz." yazılı duyuru asılarak kapatılmasına neden olan hırsızlarla beraber, çalınan bilgisayarlardan 34'ü ele geçirildi. Zanlıların evlerinde yapılan aramalarda; 5'i dizüstü 34 adet bilgisayar, 1 adet ruhsatsız tabanca, cep telefonu, SIM kart ve hırsızlıkta kullanılan demir kesme testeresi ele geçirildi. Zanlıların güvenlik önlemlerinin zayıf olması ve çok sayıda teknolojik eşyanın bulunması nedeniyle kamu binalarını soydukları tespit edildi. Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği tarafından hırsızlığa karıştığı belirlenen 4 kişinin benzer hırsızlık suçlarından çok sayıda sabıkası olduğu öğrenildi.

Bu arada, Çete lideri olduğu belirlenen Yavuz D.(20) Maltepe Sağlık Grup Başkanlığı önünden çaldığı resmi plakalı 2 aracı Erdek'te satmaya çalışırken polis ve jandarmanın ortak operasyonuyla yakalandığı kaydedildi. Yavuz D.'nin gözaltına alındığı nezarethanede serbest kalacağını tahmin ettiği başka bir şüpheliye, evlerinde bulunan çalıntı eşyaları yok etmeleri için akrabalarına verilmek üzere, "Gizem yengeme, Sakin dayıma söyle evi temizlesinler." yazılı not verdiği tespit edildi. Notta yazılanlardan yola çıkan polisin Yavuz D.'yi gözaltına aldığı belirtildi.

Emniyette işlemleri tamamlanan 4 zanlı sorgusunun ardından Kartal Adliyesine gönderildi.