BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,61
ALTIN 2.390,62
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li İnce'den ODTÜ'deki şiddete kutlama

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ODTÜ'deki protestocu öğrencilere destek çıktı. İşte İnce'nin o açıklamaları...

Abone ol

CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Başbakan Erdoğan’ın dinlendiği yönündeki ifadelerini, "ODTÜ’ye bile 5 bin polisle gittin. Ama kuş uçurtmuyor bu korumalar diyorsun, sonra da mağdur edebiyatı yapıp, ‘benim de evimde, ofisimde böcek bulundu’ diye milleti kandırmaya çalışıyorsun. Sen 23 Nisan Başbakanı mısın? Yani sen kendini koruyamıyorsan bu milleti nasıl koruyacaksın?" diye eleştirdi. İnce, ODTÜ'nün protestocu öğrencilerini kutladı.

"Onlar devrimin ve direnişin üniversitesinin öğrencileri olduklarını bir kez daha gösterdiler." dedi.

MUHTEŞEM YÜZYIL GİTTİ BÖCEK GELDİ

CHP il binasında basın toplantısı düzenleyen İnce, Başbakan Erdoğan'ın mağduriyet mevsimini yeniden açtığını söyledi. İnce, "Kürtaj vardı gündemde, gitti. Diziler vardı, Muhteşem Yüzyıl vardı, gitti. Kuvvetler ayrılığı vardı gitti, şimdi gündeme böcek geldi. Başbakan ne yapıp edip, milletin gündemi ile kendi gündemini aynı yapmıyor." dedi.

TÜRKİYE’DE HERKES TELEFONUNUN DİNLENDİĞİNDEN ŞÜPHELENİYOR

İktidarın Türkiye’yi bir korku imparatorluğuna çevirdiğini söyleyen İnce, "Türkiye’de herkes telefonlarının dinlendiğinden şüpheleniyor. Siyasetçi kuşkulanıyor, işadamı kuşkulanıyor, milletvekili kuşkulanıyor, hakim, savcı kuşkulanıyor, esnaf kuşkulanıyor, Yalova’daki bir pazarcı kuşkulanıyor. Bir pazarcı kadın bana telefon açtı, ‘görüşmem lazım sizinle’ dedi, dedim ‘abla ben çıktım şimdi, ofisten köye gidiyorum’ dedim, ‘söyle telefonda’ dedim, ‘yok telefonda söyleyemem dinleniyor’, dedi. Bu millet artık böyle. Sahte isimler verilerek, isimler karartılıp numaraları verilerek, dinleme kararları alındı bu ülkede. Özel yetkili mahkemeler yaptı bunları, AKP’nin mahkemeleri yaptı bunları. Hukuka aykırı dinlemeler, hukuka aykırı tape’ler yayınlandı. Telefon dinlemeleri bu ülkede artık rezil bir konuma ulaştı. Haberleşme hürriyeti yok, özel hayatın gizliliği yok. Milletvekillerinin telefonları dinleniyor, bakanların, başbakanların telefonları dinleniyor." diye konuştu.

ODTÜ’YE 500 PUANLA GİRİLİR, 5000 POLİSLE DEĞİL

ODTÜ olaylarıyla ilgili soruyu yanıtlayan İnce, "ODTÜ’lü çocuklar, onları kutluyorum. Onlar devrimin ve direnişin üniversitesinin öğrencileri olduklarını bir kez daha gösterdiler. Daha önce söylediğim gibi, ODTÜ’ye 500 puanla girilir, 5000 polisle girilmez. Bu ülkenin gençleri, bilim insanları ve sanatçıları susmamalıdır. ODTÜ’lü gençler buna öncülük yapmışlardır, kendilerini kutluyorum." ifadelerini kullandı.