BIST 9.551
DOLAR 32,51
EURO 34,82
ALTIN 2.485,78
HABER /  GÜNCEL

CHP'li eski vekile Zarrab şoku! Kılıçdaroğlu ile ilgisi ne?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü Reza Zarrab soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan CHP eski Milletvekili Aykan Erdemir'in mallarına el konuldu. Soruşturmada Kılıçdaroğlu sürprizi var...

Abone ol

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hakkında 'New York Bölge Mahkemesi'ne 28 Ocak 2014 tarihli sahte raporu götürerek yargılamada delil olarak kullanılmasını sağladığı' iddiasıyla soruşturma yürütülen CHP’li eski vekil Aykan Erdemir'in tüm mal varlığına ve banka hesaplarına el konuldu. Dosyaya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun fotoğrafı da delil olarak girdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı 'Türkiye'den, ABD'deki davaya sahte delil ve belge götürdüğü' iddiasıyla Bankalar Yeminli Murakıbı Osman Zeki Canıtez ile CHP eski Milletvekili Aykan Erdemir hakkında, "Devletin güvenliğine ilişkin belgeleri tahrip etme", "Amacı dışında kullanma", "Hile ile alma ve çalma" suçlarından soruşturma başlatarak yakalama kararı çıkartmıştı. Erdemir ve Canıtez’in ayrıca ABD’deki davada tanık oldukları da ortaya çıkmıştı.

'FETÖ’CÜLERLE BULUŞTURDU' İDDİASI

Hürriyet'in haberine göre, ABD Başkonsolosluğu irtibat görevlisi Metin Topuz, eski CIA görevlisi Graham E.Fuller ve eski CHP milletvekili Aykan Erdemir hakkında yürütülen soruşturma dosyasına, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve bir grup CHP milletvekilinin Aralık 2013’te ABD’de Gülen cemaatine yakınlığı ile bilinen Türki-Amerikan Birliği (Turkic American Assembly -TAA) temsilcileri ile görüşmesi sırasında çekilen fotoğraf da girdi. 

17 ARALIK'TAN HEMEN ÖNCE...

Soruşturma dosyasında, 3-4 Aralık 2013’te yani 17-25 Aralık operasyonlarından 13 gün önce ABD’de gerçekleşen bu toplantının tesadüfi olmadığı iddiası yer aldı. Halen hakkında yakalama kararı bulunan Aykan Erdemir’in, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu FETÖ’cülerle buluşturduğu iddiası da soruşturma dosyasındaki bilgiler arasında yer aldı.

FOTOĞRAFTA KİMLER VAR?

Fotoğrafta, Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte CHP milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Faruk Logoğlu, Engin Altay, Faik Öztırak ve Aykan Erdemir yer alıyor. Yanlarında ise FETÖ’nün ABD’deki kurumlarından Rumi Forum’un başkanı Emre Çelik, Mahmut Yeter, Türki Amerikan Dernekleri Konseyi Başkanı Furkan Koşar ve 15 Temmuz darbe girişimini yönettiği iddia edilen FETÖ imamı Adil Öksüz’ün kardeşi Kemal Öksüz bulunuyor. 

ABD'deki Zarrab davasıyla ilgili flaş yakalama kararı

Yakalama kararı çıkarılan eski CHP'liden açıklama