BIST 9.525
DOLAR 32,51
EURO 34,74
ALTIN 2.489,18
HABER /  GÜNCEL

MİT Rıza Sarraf hakkında rapor hazırladı mı?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Rıza Sarraf'la ilgili iddia ettiği MİT raporuyla ilgili MİT'ten daha önce yalanlama yapıldığı ve bununla ilgili mahkemeye yazı gönderdiği ortaya çıktı.

Abone ol

Kılıçdaroğlu'nun dünkü konuşmasında yer verdiği "MİT'in, 2013 yılında Rıza Sarraf hakkında Başbakan'ı bilgilendirdiği" iddiasıyla ilgili, Sarraf'ın 2014 yılında Kılıçdaroğlu hakkında açtığı davaya bakan mahkemeye MİT'ten gönderilen yazıda, "Başbakanlık makamına sunulan Rıza Sarraf'ın suç işlediğine dair tespitleri içeren bir raporun bulunmadığı" belirtilmişt.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "MİT'in, 2013 yılında Rıza Sarraf hakkında Başbakan'ı bilgilendirdiği" iddiasıyla ilgili, Sarraf'ın 2014 yılında Kılıçdaroğlu hakkında açtığı davaya bakan mahkemeye MİT'ten gönderilen "Başbakanlık makamına sunulan Rıza Sarraf'ın suç işlediğine dair tespitleri içeren bir raporun bulunmadığı" yazısı yeniden gündeme geldi.

KILIÇDAROĞLU'NUN MİT İDDİASI

Kılıçdaroğlu'nun dün Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen "Eşitlik ve Adalet Kadın Buluşması"nda yaptığı konuşmanın bir bölümünde, ''Erdoğan'ın başbakan olduğu 18 Nisan 2013'te, MİT'in bilgi notu hazırlayarak 'Sarraf'ın sahtekarlığı' konusunda bilgilendirme yaptığını'' iddia etmesi, MİT'in bu konuda daha önce bir mahkemeye gönderdiği yazıyı yeniden gündeme taşıdı.

TALEP ÜZERİNE MAHKEMEYE YAZI GÖNDERİLDİ

Rıza Sarraf'ın 2014 yılında Kılıçdaroğlu hakkında ''hakaret" ve ''iftira'' iddiasıyla açtığı tazminat davasına bakan İstanbul 9. Asliye Hukuk Mahkemesi, Sarraf'la ilgili Başbakanlık'a sunulan bir rapor olup olmadığının MİT'e sorulmasına karar vermişti.Talep üzerine MİT'in mahkemeye gönderdiği yazı, 10 Mart 2015 tarihinde yapılan duruşmada okunmuştu.

MİT: ÖYLE BİR RAPOR YOK

MİT'in cevap yazısında, ''Rıza Sarraf'ın suç işlediğine dair tespitleri havi teşkilat tarafından hazırlanarak Başbakanlık makamına sunulan bir raporun bulunmadığı'' belirtilmişti. Söz konusu duruşmada, Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik'de hazır bulunmuştu.