BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Kudüs önemi - Mescid-i Aksa, Ağlama Duvarı, Kutsal kabir kilisesi

KUDÜS neden önemli? Kudüs'teki Mescid- Aksa, Kubbet-üs Sahra, Harem-üş Şerif ve Kutsal Kabir kilisesi dini olarak neden değerli buralarda ne olmuştur? Kudüs'ün en kutsal mekanları ve kenti eşsiz kılan hazineleri;

Abone ol

KUDÜS 3 büyük semavi dinin başkenti konumundadır. Hem Müslümanlar, hem Hristiyanlar hem de Museviler için önemli olan Kudüs paylaşılamayan bir kenttir.Ortadoğu'da bulunan, Dünya’nın en eski şehirlerinden biri sayılan Kudüs şu anda Filistin ve İsrail arasında 'bölünmüş' bir kenttir. Hem İsrail hem de Filistin Kudüs'ü kendi başkenti olarak gösteriyor. Ancak uluslararası toplum Kudüs'ü başkent olarak tanımıyor.

KUDÜS'ÜN ÖNEMİ : Müslümanlar için Kudüs üçüncü en kutsal şehirdir. İslamiyet’te Kudüs, Milattan sonra 610 yılında ilk Kıble olmuştur ve Kur’ana göre Hz. Muhammed, 10 yıl sonra Miraç’a bu şehirden çıkmıştır.

KUDÜS'ÜN KADERİ
Uzun tarihi boyunca Kudüs, 2 defa yok edildi, 23 defa işgal edildi, 52 defa saldırıya uğradı ve 44 defa ele geçirilip tekrar kurtarıldı.

Kudüs, Yahudiler için de en kutsal şehirdir çünkü kutsal kitaplarına göre, İsrail Kralı Davud, Milattan önce Kudüs’ü Birleşik İsrail Krallığı’nın başkenti olarak inşa etti ve oğlu Kral Süleyman, İlk Tapınağı şehrin içinde kurdu. Hristiyanlar için Kudüs’ün kutsallığı, İncil’e göre İsa’nın bu şehirde çarmıha gerilmesinden ve 300 yıl sonra Azize Helena’nın İsa’nın hayatındaki hac noktalarını belirlemesinden gelmektedir.

KUDÜS fotoğrafında da görüldüğü gibi 3 büyük dinin sembolleri de yanyadır. Öndeki kısım Yahudiler için önemli olan Ağlama Duvarı, arkasındaki yer Kubbet-ül Sahra ve Mescid-i Aksa.

KUDÜS Hıristiyanlar için Hz. İsa'ya ait olduğuna inanılan mezar yeri sebebiyle eşsiz önemde. Bu mezarın üzerine Kutsal Kabir Kilisesi yapılmıştır. Mezar Hıristiyanların hac yeridir.