BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,03
ALTIN 2.324,05
HABER /  DÜNYA

İsrail polisi Filistinliler'e saldırdı! Büyük gerginlik

İsrail polisi, Filistin'in Beytüllahim kentinde Rachel Corrie'nin mezarının başında ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in Başkenti olarak tanıma kararını protesto eden Filistinlilere saldırdı.

Abone ol

ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan etme planını Beytüllahim'de gösteri yaparak tepki gösteren Filistinlilere İsrail polisi sert müdahalede bulundu.

Beyaz Saray, ABD Başkanı Donald Trump'ın, "ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıdığını ilan edeceğini" ve "Tel Aviv'deki Amerikan Büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınması hazırlıkları için talimat verdiğini söyleyeceğini" açıkladı.

KUDÜS KARARINA BÜYÜK TEPKİ

ABD'nin bu kararı müslüman müslümanların büyük tepkisine yol açtı. Filistin'de karar tepki yürüyüşleri düzenleniyor. Filistin'in Beytüllahim kentinde de protesto gösterileri düzenlendi.

Kudüs'ün önemi nedir? İsa'nın mezarı, Miraç ve Ağlama duvarı

İSRAİL POLİSİ FİLİSTİNLİLERE SALDIRDI

İsrail polisi, Filistin'in Beytüllahim kentinde Rachel Corrie'nin mezarının başında ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in Başkenti olarak tanıma kararını protesto eden Filistinlilere saldırdı.

TÜRKİYE'DEN BÜYÜK TEPKİ! KUDÜS DAVAMIZDIR

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet sözcüsü Bekir Bozdağ ABD'nin kararına tepki göstererek Kudüs müslümanların ilk kıblesi ve ortak davasıdır açıklamasında bulundu.

FİLİSTİNLER SOKAĞA ÇIKAR UYARISI

Filistin'in İngiltere temsilcisi, Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan etmesi durumunda şiddetin yeniden başlayabileceği ve Filistinlilerin sokağa çıkacağı uyarısını yaptı. Söz konusu adımın barış sürecine verilecek bir ölüm öpücüğü olacağını belirten temsilci Manuel Hasan, "Trump Ortadoğu'da Kudüs'ün İsrail kontrolü altında olmasını kabul etmeyecek Müslüman ve Hristiyanlara karşı savaş açtı" dedi.

HAMANEY: ABD HEDEFİNE ULAŞAMAYACAK

İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney ise bu hamlenin ABD’nin yetersizliğini ve başarısızlığını gösterdiğini söyledi. ''Filistin özgürleştirilecek ve Filistin halkı zafere kavuşacak'' diyen Hamaney, ABD’nin bu konuda elleri bağlı olduğunu ve hedefine ulaşamayacağını öne sürdü.

MACRON KARŞI ÇIKTI

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ABD'nin tek taraflı olarak Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma ihtimalinin endişe verici olduğunu kaydetmişti. Trump ile bir telefon görüşmesi yaparak bu endişesini ileten Macron, Kudüs'ün statüsüne ilişkin kararın Filistin ve İsrail tarafları arasında yürütülecek barış görüşmelerinde ele alınması gerektiği vurgulamıştı.

Ruhani'den Müslümanlara kritik Kudüs çağrısı!

Erdoğan ABD ve İsrail'e Kudüs restini çekti!