BIST 9.080
DOLAR 32,32
EURO 35,05
ALTIN 2.307,45
HABER /  GÜNCEL

İki ilçede okullar tatil İstanbul'un hemen yanıbaşı

DÜZCE'nin Kaynaşlı ve Yığılca ilçelerinde, yoğun kar yağışı nedeniyle okullar bugün 1 gün tatil edildi. Kar yağışı ulaşımı da aksattı.

Abone ol

İstanbul'a kar yağışının gelip gelmeyeceği merak konusuyken, İstanbul'un hemen yanı başında bulunan Düzce'den kar tatili haberleri gelmeye başladı. İki ilçede okullar 1 gün tatil edildi.

Bolu Dağı'nın eteğinde bulunan Kaynaşlı'da kar yağışı yaşamı olumsuz etkiledi. Kar kalınlığı yer yer 40 santimetreye ulaştı. Kar yağışı nedeniyle ilçede ilk ve orta dereceli okullar bugün 1 gün süreyle tatil edildi. Valilikten yapılan açıklamada Yığılca ilçesinde de okulların bugün tatil edildiği belirtildi.

BOLU DAĞI, TIR'LARA KAPATILDI

Kar, D-100 karayolunun Kaynaşlı kesiminde ulaşımı da aksattı. Araçlar, tamamen karla kaplanan yolda ilerlemekte zorluk çekti. TIR'lardan bazıları yolda kaldı. Bunun üzerine trafik ekipleri, TIR'ların Bolu Dağı yönüne geçişine izin vermedi. Sürücüler, karayolları ekiplerinin kar temizleme ve tuzlama yapmada yetersiz kaldığını söyleyerek tepki gösterdi.

54 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Düzce'de etkili olan kar yağışı, köy yollarında da ulaşımı aksattı. Valilikten yapılan açıklamada merkez ilçeye bağlı 22, Yığılca’da 13, Çilimli’de 5, Gümüşova’da 4, Kaynaşlı’da 10 olmak üzere toplam 54 köy yolunun ulaşıma kapandığı belirtildi. İl Özel İdare ekipleri, köy yollarını açmak için çalışma başlattı.