BIST 9.803
DOLAR 32,52
EURO 34,98
ALTIN 2.435,38
HABER /  GÜNCEL

Utanç raporu! Hira ve Elasu, hamile ilkokul çocuğu, 21 gün tecavüz...

Sadece kasım ayında kadın ve çocuklara yönelik cinsel istismar, tecavüz ve cinayetler adeta ayyuka çıktı. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun Kasım ayı raporunda dehşet verici bilgiler yer aldı.

Abone ol

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Kasım ayı raporunda çok çarpıcı bilgiler yer aldı. Rapora göre, sadece geçtiğimiz ay içerisinde 27 kadın ve iki kız çocuğu sevdikleri tarafından öldürüldü. 29 çocuk istismara uğradı. 39 kadın cinsel şiddete maruz kaldı. Antalya’da 3 ve 5 yaşlarındaki Hira ve Elasu babaları tarafından katledildi. Adana'da ise tanıştığı genç kadını kandırarak bir ayakkabı imalathanesine götüren kişi; genç kızın elini bağlayarak ağzını kapatıp, 21 gün boyunca sopa ve kemerle işkence yaptığı ve tecavüz etti.

Rapora göre, geçtiğimiz kasım ayında kadın cinayetinin en çok gerçekleştiği iller; İstanbul 4, Sakarya 3, Mersin 3, Şırnak 2 ve Antalya 2 oldu. Kadınların 12’si kendi evinde, 5’i sokakta, 1’i arabada, 2’si yakınının evinde, 1’i bahçede, 1’i otobüs durağında, 1’i deniz kenarında öldürülürken, 3’ünün nerede öldürüldüğü tespit edilmedi.

Geçen ay babaları tarafından katledilen Hİra ve Elasu

ÇOCUK TACİZİ VE İSTİSMARI AYYUKA ÇIKTI!

Basından edindiğimiz bilgilere göre bu ay 29 çocuk istismara uğradı. Çocuklar en yakınları tarafından, en çok bulundukları alanda istismar edilmeye devam ediyor. Kasım ayında 4 çocuk okullarında, 6 çocuk evinde, 6 çocuk ise kaldığı öğrenci yurdunda istismara uğradı.

Edirne'de lise müdür yardımcısı 59 yaşındaki E.Y., okulda 8 kız öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklandı. Polisteki soruşturmasının ardından adliyeye sevk edilen E.Y., çıkarıldığı mahkeme tarafından kız öğrencilere 'cinsel istismarda bulunduğu' iddiasıyla tutuklandı. Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü de tutuklanan E.Y.'yi yürüttüğü idari soruşturma kapsamında açığa aldı.

İLKOKUL ÇOCUĞU HAMİLE KALDI

Afyon’da karın ağrısı şikayetiyle hastaneye götürülen 11 yaşındaki kız çocuğu, 2.5 aylık hamile çıktı. Savcılığın talimatıyla çocuğa kürtaj yapıldı, korumaya alındı. Küçük kız ifadesinde aynı sınıfta okuyan 13 yaşındaki sınıf arkadaşının kendisine cinsel istismarda bulunduğunu anlattı. Küçük kızın ifadesi üzerine 13 yaşındaki erkek çocuk gözaltına alındı. Erkek çocuğun ailesi de, küçük kızın başkaları tarafından istismar edildiğini iddia edip, 3 tanığı savcılığa götürdü. Bunun üzerine erkek çocuk, adli kontrol şartıyla bırakıldı. Savcılık küçük kızın babasının birçok suçtan dolayı kaydının olduğunu belirterek, ailenin dört çocuğuyla ilgili koruma kararı aldırdı. Dört kardeş Afyon’daki Sosyal Hizmetler Çocuk Müdürlüğü’ne teslim edildi.

21 GÜN BOYUNCA İŞKENCE VE TEZAVÜZ

Adana'da tanıştığı genç kadını kandırarak bir ayakkabı imalathanesine götüren kişi; burada genç kızın elini bağlayarak ağzını kapatıp, 21 gün boyunca sopa ve kemerle işkence yaptığı ve tecavüz ettiği ortaya çıktı. Şiddete uğrayan D.R.B. çıkarıldığı nöbetçi mahkemede verdiği ifadesinde: “Bu olay duyulursa ailemin bana zarar vermesinden korkuyorum. Bu nedenle evime gitmek istemiyorum. Kadın sığınma evine gitmek istiyorum” dediği öğrenildi. D.R.B. sığınma evine yerleştirildi.

PENCEREDEN ATLAMAK İSTEDİ

Yine Bursa’da G.A ayrılma istediği için erkek arkadaşı tecavüz etti. Genç kadın kurtulmak için evin camından atlamak istedi. Çevredekilerin müdahalesiyle hastaneye kaldırılan genç kadın, kurtulmak için intihar etmek istediğini açıkladı.

KENDİ YÖNTEMLERİYLE KORUNMAYA ÇALIYORLAR

Basından aldığımız bilgilere göre Kasım ayında 39 kadına cinsel şiddet uygulandı. Cinsel şiddet uygulanan bu kadınlar, yalnız bırakılıyor, kendi yöntemleriyle korunmaya çalışıyor ya da çözümsüzlüğe hapsedilen bu kadınlar intihara kalkışabiliyorlar.

Bursa’da Dilara K., kendisini taciz eden babasını; annesine şiddet uyguladığı sırada onu kurtarmak için silahla öldürmek zorunda kaldı.