BIST 10.259
DOLAR 32,26
EURO 34,69
ALTIN 2.401,90
HABER /  POLİTİKA

CHPli başkanın AK Parti inadı

AK Parti, Tekirdağ'da seçim kaybetti koltuğa oturan CHP'li Başkan Dalgıç bir türlü otomobile binmedi. İşte o inat!

Abone ol

Tekirdağ Belediye Başkanı CHP'li Adem Dalgıç, eski başkan AKP'li Ahmet Aygün'ün makam aracı olarak kullandığı 59 AK 001 plakalı otomobile, plakada `AK' harfleri olduğu için binmeme kararı aldı. AK plakalı araca binmeyerek protosto ettiğini söyleyen Dalgıç, plaka değişene kadar makam aracını kullanmayacağını söyledi.

Tekirdağ Ticaret Odası, 2007 yılında geçen dönemin Belediye Başkanı AKP'li Ahmet Aygün'e makam aracı olarak kullanması için 2007 model `Audi A6' marka otomobil hediye etti. Otomobili makam aracı olarak kullanmaya başlayan AKP'li Aygün, Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü'ne başvurarak araca 59 AK 001 plakasını taktırdı.

BAŞKANIN SON MODEL MAKAM ARACI

29 Mart Seçimleri'nde başkanlık yarışını kaybeden Aygün, koltuğunu CHP'li Adem Dalgıç'a bıraktı. Göreve başlayan Dalgıç, ilk olarak AKP'yi simgeleyen 59 AK 001 plakalı makam otomobilinin plakasını değiştirmek istedi. Plaka değişene kadar makam aracını kullanmama kararı alan Dalgıç, makam aracı olarak Belediye'ye ait 2004 model 59 AY 059 plakalı Mercedes Vito marka minibüsü kullanmaya başladı. Kullanılmayan eski makam aracı ise Tekirdağ Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü garajına çekildi.

Belediye, seçimlerden sonra plakayı değiştirmek için Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü'ne dilekçeyle başvurdu. Emniyet Müdürlüğü'nün dilekçeye verdiği cevapta, aracın plakasının değişmesi için satış işlemi yapılması gerektiği, ancak araç hibe olduğu için satışının yapılamayacağı, bu nedenle plakasının değiştirilemeyeceği bildirildi.

Kendinden önceki AKP'li başkanın makam aracına 59 AK 001 plakasını aldığını söyleyen Dalgıç, "Biliyorsunuz ki bu durum kamuoyunda büyük bir tepki uyandırdı. Partiyi simgeleyen harflerle plaka takmak doğru bir davranış değil. O anda yapılan yanlış bir hareket olmuştur. Plaka değiştirilene kadar o araca binmeyeceğim. Belki kullanılmayacak belki hibe olduğu için geri de verebiliriz. Ben binmiyorum o araca. Bu yapılmış taraflı bir davranıştır ve ben bunu protesto ediyorum. Bir partiyi simgeleyen plakaların araçlara takılması bir belediye başkanına yakışmaz" dedi.

Araç seçimlerden bu yana garajda bekletiliyor.