BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

DSPlinin istetiği tek isim!

DSP, Kongreye gidiyor. Gözler herkesi birleştirecek bir isimde. Birçok aday var ama DSP'liler tek bir ismin üzerinde duruyor.

Abone ol

ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER


ANKARA- Seçim sonrası kaosa düşen Demokratik Sol Parti (DSP), Zeki Sezer’in istifası ile lider arayışına girdi. Ancak herkesin listediği isim Yılmaz Büyükerşen henüz karar vermedi. Partide aday adayları başta herkes Büyükerşen’ i bekliyor.

DSP'de genel hava; tüm kesimleri birleştirecek güçlü bir ismin lider olması. Marka bir ismin genel başkan olması halinde partide güçlü bir yapı oluşacağı ve AKP, CHP içinden bazı isimler ile, siyaset dışında kalan bazı isimlerin de güçlü bir ismin altından DSP’ye katılabileceği yönünde. Bu nedenle partiyi çekim merkezi haline getirecek bir isim arayışı var.

ADAYLIĞINI AÇIKLADI

İlk adaylığını açıklayan Tayfun İçli oldu. Ancak İçli’nin gerek taban gerekse Rahşan Ecevit açısından destek bulamadığı beldirildi. İçli’nin Mehmet Haberal’ın gözaltına alınması sonr asında yapt ığı açıklamaların da şansını azalttığı konuşuluyor.

ONLARIN ADI GEÇİYOR

Tayyibe Gülek’in adı da adaylar arasında geçiyor. Ancak örgüt desteği olmadığı için şansı zayıf görülüyor. Gülek’in tüm kesimleri bir araya toplayacak bir marka olarak görülmediği yorumları yapılıyor.

Masum Türker’in de adı adaylar arasında. Türker’in çok yoğun bir örgüt çalışması içinde olduğu ve örgüt tarafından da sempatik bulunduğu belirtiliyor.

Recai Birgün’ün de adı adaylar arasında geçti. Ancak Birgün, adaylığı düşünmüyor. Özellikle güçlü bir aday çıkması halinde o adayı desteklemeyi tercih edeceğini açıkladı. Birgün, toparlayıcı bir isim çıkmaması ve ‘yetersiz adayların’ adaylığı halinde; partiye sahip çıkmak için aday olabileceğini de söyledi.

GÖZLER BÜYÜKERŞEN'DE

Ancak şu ana kadar hiç bir aday üzerinde tam bir mutabakat yok. Gözler herkesin üzerinde mutabakata vardığı Yılmaz Büyükerşen’de. Büyükerşen aday olursa hiç bir rakibi olmayacağı tahmin ediliyor.

Partiye seçim öncesi katılan Mustafa Sarıgül de şimdilik adaylık için harekete geçmedi. Sarıgül’ün, olağanüstü kongreyi değil, 6 ay sonra yapılacak olağan kongreyi beklemeyi tercih edebileceği konuşuluyor.

Zeki Sezer’in yeniden aday olma ihtimali teknik olarak bulunuyor. Ancak ‘Çekildim’ diyen Sezer’in yeniden karar değiştirip aday olacağına ihtimal verilmiyor.

Rahşan Ecevit, şu ana kadar adı geçen hiçbir adayı desteklemiyor. Gelişmelere bakıp, çıkan adaylar arasından bir t ercih yapacağı öğrenildi. Ancak Tayfun İçli’ye destek vermeyeceğini şimdiden yakın çevresi ile paylaştı.