BIST 10.479
DOLAR 32,26
EURO 34,92
ALTIN 2.423,74
HABER /  GÜNCEL

Yine cephanelik çıktı

Ergenekon operasyonunda kazılar sürüyor... Bedrettin Dalan'a ait İstek Vakfı'nın Poyrazköy arazisinde kazı başladı.

Abone ol

Ergenekon soruşturması kapsamında İstek Vakfı'nın Poyrazköy'deki arazisinde kazı çalışması başladı. Yaklaşık iki saat süren aramalarda çok sayıda cephaneliği rastlandı.

İhbarda, arazide 'mühimmat' bulunduğu söylendi. Beykoz'daki arazi şu anda İstanbul Terörle Mücadele Şubesine bağlı ekiplerce kazılıyor... Kazı çalışmaları öğleden sonra başladı. Kazılardan gelen ilk haberlere göre çok sayıda mühimmata rastlandı.

KAZIDA ÇIKARILAN MÜHİMMAT

10 lav sihalı
10 el, 30 sis, 3 gösteri bombası
250 gr. C4 patlayıcı
550 mermi ve 14 aydınlatma fişeği


ARAMA İHBAR ÜZERİNE YAPILIYOR

Ergenekon Soruşturması kapsamında Poyrazköy'deki arazisinde kazı çalışması başlatıldı. İhbar üzerine yapılan kazıda mühimmat arandığı iddia edildi. İstanbul Organize Suçlar ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri bir ihbar üzerine Poyrazköy Keçili mevkiinde iş makineleriyle kazı çalışmaları başlattı. Emniyete gelen ihbarda İstek Vakfı'nın arazisinde mühimmat gömülü olduğu söylendi. İhbarı değerlendiren İstanbul Emniyeti "Ergenekon" soruşturmasını yürüten Cumhuriyet savcısının talimatıyla saat 12.00 sıralarında kazı çalışmasına başladı. Geniş bir arazide yapılan kazıda şimdiye kadar herhangi bir bulguya rastlanılmadığı öğrenilirken iş makinelerinin arama çalışmaları devam ettiği bildirildi.

İSTEK VAKFI KENDİNİ NASIL
SAVUNDU? AYRINTILAR DEVAMDA...

[PAGE]

 İSTEK VAKFI BEDRETTİN DALAN'IN

İstek Vakfı bilindiği gibi Bedrettin Dalan'a ait... Dalan hakkında da Ergenekon soruşturması kapsamında yakalanma emri çıkarılmıştı.

Tedavi için Amerika'da bulunan Dalan, hala yurda dönmediği için gözaltına alınıp sorulanamadı... Dalan'ın dönüş tarihi de bilinmiyor...

İSTEK VAKFI'NDAN YAZILI AÇIKLAMA

Öte yandan kazıyla ilgili İSTEK Vakfı'ndan yapıldığı bildirilen yazılı açıklamada, ''Poyrazköy'de Keçilik deresi mevkiindeki arazinin, 1992'de İstek Servis A.Ş. tarafından satın alındığı, ancak askeri yasak bölge ve sit alanı olması nedeniyle hiçbir şekilde tasarruf edilemediği'' öne sürüldü. Açıklamada,şöyle denildi:

"Araziye giriş ve çıkışlar ancak komutanlığın izni ve asker nezaretinde yapılabilmektedir. Bu arazi, Milli Savunma Bakanlığı'nca 2008 yılı kamulaştırma planına alınarak kamulaştırma işlemlerine başlanılmış ve bu hususta tapu sicil müdürlüğünce kamulaştırma şerhi konulmuştur. Arazi halen Deniz Kuvvetleri SAT Grup Komutanlığı'nca eğitim alanı olarak kullanılmaktadır. Söz konusu arazi bugüne kadar İSTEK Vakfı'nın hiçbir şekilde tasarrufunda ve kullanımında olmamıştır.''