BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,92
ALTIN 2.445,81
HABER /  GÜNCEL

CHP'li başkanın 10 Kasım gafı

Zonguldak'ta 10 Kasım törenlerinde AK Parti il başanının olmadığını iddia eden CHP il başkanını, görüntüler yalanladı.

Abone ol

CHP Zonguldak İl Başkanı Halil Furat, düzenlediği basın toplantısında gaf yaptı. Furat, “10 Kasım’ı daha geçmiş olmaktayız. Kutlayarak geçmiş olmaktayız. Kutlayarak derken, pardon kusura bakmayın üzüntüyle şey yapmış olmaktayız. Geçirmiş olmaktayız” dedi.

"YAS İÇİNDE KUTLADIĞI"

CHP Zonguldak İl Başkanı Halil Furat, beraberindeki partililer ile birlikte parti binasında basın toplantısı düzenledi. Çeşitli konularda da görüşlerini dile getiren Furat, Atatürk’ün ölümünün 75. Yıl dönümü nedeniyle gaf yaptı. Yaptığı hatanın farkına varan İl Başkanı Furat, “Sevgili basın mensupları ve değerli katılımcılar basın toplantımıza hoş geldiniz. Hepinize partim adına saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Dün bütün ülkenin yas içinde kutladığı, 10 Kasım’ı daha geçmiş olmaktayız. Kutlayarak geçmiş olmaktayız. Kutlayarak derken, pardon kusura bakmayın üzüntüyle şey yapmış olmaktayız. Geçirmiş olmaktayız. Dolayısıyla bu toplantıda bunları ifade etme ihtiyacı hissettim” diye konuştu.

DOKUZ SIRA YANINDAKİ BAŞKANI GÖRMEDİ

Basın toplantısında, 10 Kasım 2013 günü Zonguldak Valiliği önünde yapılan töreni hatırlatan Furat, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar’ın olmadığını öne sürdü. 10 Kasım 2013 günü kaydedilen görüntülerde ise AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar’ın olduğu ortaya çıktı. Başbakan’ın Anıtkabir’deki törenlere katılmasına rağmen Uçar’ın törenlere katılmadığını iddia eden Furat, “Bilindiği gibi dün saat 09.05’te Atatürk Anıtı’na çelenk koyma ile başlayan törenimiz Atatürk ve aziz şehitlerimiz, silah arkadaşlarının hatırasına bir mevlit ve Kur’an okutarak onları yad ettik. Tabii bu olayları yaşarken iktidarın Zonguldak’ta yapılan törenlere katılmamasını çok manidar buluyoruz. Başbakan’ın tam kadro Anıtkabir’de yapılan etkinliklere katılarak, Zonguldak’taki il yönetiminin bu etkinliklere katılmaması oradaki olayların mı Başbakan’ın anıtkabire gelerek törenlere katılması mı? Gerçeği yansıtmaktadır. Buradaki İl Başkanının bu toplantılara katılmayarak yaptığı hareket mi gerçeği yansıtmaktadır. Bu manidardır. Bunu Zonguldak halkının dikkatine sunmak istiyorum” diye konuştu.

“SAĞINA SOLUNA BAKMAMIŞ”

Törende kaydedilen görüntülerde ise AK Parti Zonguldak İl Başkanı tören hazırlığı sırasında Furat’ın dokuz sıra yanında bulunuyor. Tören öncesi Uçar’ın telefonu ile uğraştığı görülüyor. Furat’ın iddialarına İHA aracılığı ile yanıt veren AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, “CHP İl Başkanı böyle bir talihsiz açıklama yapmış. Zaten her yaptıkları açıklamayla muhalefette açığa düşüyorlar. Anlamadan dinlemeden araştırmadan soruşturmadan gözlemlemeden böylesine çamur at izi kalsın mantığı ile hareket ediyorlar. Oysa ben 10 Kasım programlarına da katıldım. CHP İl Başkanı sağına soluna bakmamış. Kendi Merkez İlçe, Gençlik Kolları Başkanı, Kadın Kolları yönetiminin olduğu ortamdaki ortama ben de iştirak ettim. 10 Kasım programı değil diğer programlarda böyle alakasız açıklamalar yapıyorlar. Becerebildikleri tek şey budur. Cehalet içerisinde olan bir insan. CHP İl Başkanının seviyesini gösteren bir başkandır. 10 Kasım Türk Toplumunun hüzün içinde törenlerde olduğu bir gündür. Çok ciddiyetsiz ve duyarsız bir açıklama yapmış” diye konuştu.