BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

CHP'li Başkan'dan Başbakan'a çağrı

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Büyükşehir ve Çankaya Belediyeleri arasındaki gerginliğin bitmesini istiyor.

Abone ol

CHP'li Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Büyükşehir ve Çankaya arasındaki yıllar süren gerginliğin bitmesini istiyor.

Yıllardır devam eden Büyükşehir-Çankaya gerginliğinin artık son bulması gerektiğini savunan, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, “İlçe halkının ‘Bizi cezalandırıyorlar duygusunu gidermek Büyükşehir Başkanı’nın değilse hükümetin görevidir” diyerek hükümete seslendi.

VATANDAŞ SIKINTILI

Asfalt, kaldırım, ulaşım gibi rutin konularda Çankaya genelinde yaşanan eksiklikle ilgili vatandaşın büyük sıkıntı çektiğini belirten Tanık şunları söyledi: “Geçtiğimiz günlerde bir vatandaş ‘Sayın belediye başkanı neden otobüsler saatte bir geliyor’ diye sordu. Bizim sorumluluğumuzda olmadığını söyleyince, ‘Peki siz ne iş yapıyorsunuz?’ cevabıyla karşılaştık. Bu hakikaten haklı bir talep, haklı bir düşünce".

Vatandaşın yetkinin kimde olduğunu önemsemediğıini söyleyen Tanık,  "Bu bilinçle, ‘Benim yetki alanım değil’ sözünü en az kullanan belediye başkanlarından biri olduğumu düşünüyorum" dedi.

Vatandaşın cezalandırıldığını hissettiğini ifade eden Tanık, Büyükşehir Belediyesi’nin kendi bölgesinde daha doğru hizmet üretmesi için birlikte çalışacağı kurumun da Çankaya Belediyesi olması gerektiğinin altını çizdi. Tanık, “Büyükşehir Belediyesi’nin ilçenin sesini duymak için en güvenebileceği resmi temsil organı Çankaya Belediyesi’dir. ‘Ben burayı memurlaştırırım’ diye baktığında, memur sana sadece iyi olduğunu söyler. Senin memurun, çalışma ekibin, kadroların, ‘Başkan yanlış gidiyor, burada olumsuzluklar var’ diyemezler” yorumunu yaptı.

TOPBAŞ'LA OTURDUK, GÖKÇEK'LE OTURAMADIK

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’la Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’ten daha fazla işbirliği içinde olduklarını söyleyen Tanık şöyle devam etti: “Benim Gökçek’le görüşme talebim oldu. Sağlıklı bir görüşme yapamadık. Büyükşehir Belediye Başkanını ve ilçe belediye başkanlarını yemeğe davet ettim. Büyükşehir Belediye Başkanı, ‘Sen kim oluyorsun, ben çağırırım’ dedi. Bir buçuk yıl geçti, davet ortada yok. Halka bu görüntüyü vermemiz ve kurumsal olarak uyum içinde çalışmamız lazım.”