BIST 10.266
DOLAR 32,29
EURO 34,79
ALTIN 2.408,98
HABER /  POLİTİKA

CHPden solda birliği sağladı!

CHP Ankara'da solda birliği(!) sağladı bile! Elmadağ'da iki ilçe teşkilatı birbirine girdi. Geriye bu birlik görüntüleri kaldı.

Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, Hasanoğlan beldesiyle Elmadağ ilçesini ziyaret etti. Baykal'ın Elmadağ ziyareti sırasında partililer arasında arbede çıktı.

Elmadağ'da partililere hitap eden Deniz Baykal, ardından yeni yapılan ilçe başkanlığı binasına geçti. Bu sırada binaya girmek isteyen partililer izdihamı önlemek amacıyla gençlik kolları üyeleri tarafından engellendi.

Baykal'ın binadan ayrılmasından sonra partililer arasındaki gerginlik kavgaya dönüştü. Hasanoğlan beldesinden gelen partililerle Elmadağ grubu arasındaki kavga yumruklaşmaya kadar vardı. Taraflar yetkililerin yoğun uğraşları sonucunda yatıştırıldı.

Baykal'ın hedefinde Gökçek var!

Deniz Baykal, Hasanoğlan ve Elmadağ'da yaptığı konuşmalarda ise doğalgaz zammı nedeniyle hükümete yüklendi. Yüzde 22,5 oranındaki fiyat artırımının makul bir zam anlayışının ötesinde olduğunu savunan Baykal, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin BOTAŞ'a olan borcunu hatırlattı. Baykal, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek'in dağıttığı yiyecek paketlerinin parasının vatandaşın gazına zam yapılarak karşılanmaya çalışıldığını söyledi.

Erdoğan milletin ümüğünü sıktı!

Zammı mali terör olarak nitelendiren CHP lideri, "Terör illa mayınla, silahla yapılmaz. Ailenin mutfağına, cüzdanına girerek o zammı patlatırsan, işte o mayın patlamış gibidir, bomba patlamış gibidir" diye konuştu. Hükümete zammı geri almasını tavsiye eden Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da, "IMF'nin ümük sıkmasını bırak, milletin ümüğünü doğalgaz zammıyla bizzat kendin sıktın" diye seslendi.