BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  SPOR

Rubin Kazan liderliği ilan etti

Gökdeniz Karadeniz ve Hasan Kabze ile eski Galatasaraylı futbolcu Tomas'ın formasını giydiği Rubin Kazan lider!

Abone ol Rusya Birinci Futbol Ligi'nde milli futbolcular Gökdeniz Karadeniz ve Hasan Kabze ile eski Galatasaraylı futbolcu Tomas'ın formasını giydiği Rubin Kazan, ligin bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

Ligin 27. haftasında deplasmanda Satürn ile karşı karşıya gelen Rubin Kazan, maçı 75. dakikada Adamov ve 89. dakikada Miloşeviç'in attığı gollerle 2-1 kazanmayı başararak şampiyonluğa ulaştı. Gökdeniz'in ilk 11'de sahaya çıktığı karşılaşmada, konuk ekibin tek golünü 80. dakikada Nemov attı.

Rubin Kazan, Satürn'e karşı aldığı bu galibiyetle en yakın rakibi olan ve milli futbolcu Caner Erkin'in de formasını giydiği CSKA Moskova'ya 10 puan fark atarak liglerin sona ermesine 3 hafta kala ipi göğüsleyen taraf oldu.

Teknik direktör Kurban Berdiyev de hakemin bitiş düdüğünü çalmasıyla Allah'a dua ettiğini belirterek, ''Çok mutluyuz. Allah'a şükürler olsun. Dualarımızı kabul etti. Bu şampiyonluk taraftarlarımıza ve cumhuriyetimizin yönetiminine kutlu olsun. Bu uzun maratonda yılmadan ilerledik ve başardık'' dedi.

Rubin Kazan'da forma giyen eski Fenerbahçeli futbolcu Rebrov da yaptığı açıklamada, ''Bugünkü karşılaşmayı kazanarak şampiyonluğu ilan etmek istiyorduk. Kazanmak için oynadık ve maçı alarak şampiyon olduk'' diye konuştu.

Şampiyonluktaki en büyük payın teknik direktörleri Berdiyev'e ait olduğunu vurgulayan Rebrov, ''Gerçek bir profesyonel olan Berdiyev, 24 saat futbolu düşünerek yaşayan biri. Karşılaşmadan önce şampiyonluğun burada ilan edilmesini istedi ve biz de bunu başardık'' dedi.