BIST 10.725
DOLAR 32,18
EURO 34,94
ALTIN 2.437,22
HABER /  POLİTİKA

Karayalçın resmen CHPde

CHP, Ankara konusunda kararını verdi. Karayalçın ile anlaşmaya varan parti yönetimi, kararı yarın ilan edecek.

Abone ol

Sosyaldemokrat Halk Partisi (SHP) Genel Başkanı Murat Karayalçın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) adaylığı konusunda hiçbir pürüz olmadığını söyledi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, SHP Genel Merkezi'nde Murat Karayalçın'ı ziyaret ederek yerel seçimlerde işbirliği konusunu görüştü. Görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenleyen iki lider Karayalçın'ın CHP'den adaylık sürecinin devam ettiğini söyledi, fakat bunun henüz resmiyet kazanmadığını ifade etti.

Karayalçın'ı aday gösterebilmeleri için SHP ile ilişkisini kesmesi gerektiğini vurgulayan Baykal, "Bu konuyu çok uzatmadan, en kısa zamanda netliğe kavuşturacaklarını ümit ediyorum. Bundan sonra CHP ilk resmi belediye başkanı adaylığını Ankara'da ilan edebilecektir" dedi. Karayalçın da Baykal'ın SHP ile ilişkisine en kısa zamanda netlik kazandırması isteğiyle ilgili olarak, "Benim de tercihim o yöndedir" dedi.

Baykal, Karayalçın'ın seçimleri kazanması halinde CHP'de siyasete devam edip etmeyeceği ile ilgili bir soru üzerine, "Bizim adayımız olarak seçime girecek, seçimi alacağız. Ondan sonraki görüşmeleri hep beraber göreceğiz" ifadelerini kullandı. Karayalçın ise aynı soruya, "Bu birlikteliğin başarıya ulaşması için ne gerekiyorsa yapacağım" cevabını verdi.

Baykal, Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Zeki Sezer'in 'karşılıklı aday göstermeme' teklifini ise "Bu konuda kamuoyuna verecek müjdemiz yoktur" sözleriyle reddetti. Zeki Sezer, DSP'nin halen görevde olduğu belediyeler için CHP'nin, CHP'nin görevde olduğu belediyeler için de partisinin aday çıkarmamasını önermişti.