BIST 10.267
DOLAR 32,28
EURO 34,76
ALTIN 2.409,99
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Eski Rektör Alıcıya dava

DEÜ Eski Rektörü Emin Alıcı'ya kötü haber. Alıcı için kamulaştırma yaptığı için dava açılıyor.

Abone ol Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) eski Rektörü Emin Alıcı'ya, üniversite hastanesi kamulaştırma sahası içinde yeri bulunan maliklere, gayrimenkulün rayiç değerinin çok altında bir bedel teklif ettiği iddiası ile gayrimenkülü olanlar tarafından dava açılacak.

İnciraltı'nda kamulaştırma sahası içinde yeri olan vatandaşların bir araya geldiği toplantıda konuşan Avukat Mustafa Kemal Turan, maliklerin Emin Alıcı tarafından "Ya bu bedeli alırsın ya da 20 sene beklediğin gibi bir 20 sene daha beklersin." şeklinde baskılara maruz kaldığını ileri sürdü. Turan, hukuka ayrı kamulaştırmalar yaptığını iddia ettiği Dokuz Eylül Üniversitesi eski rektörü Emin Alıcı'ya dava açacaklarını söyledi.

Avukat Mustafa Kemal Turan, maliklere yapılan zorlamanın, bu alanda inşaat yapan mütahitlere yapılmadığını dile getirerek, kamunun kaynaklarının Alıcı tarafından yandaş mütahitlere istediği gibi aktarıldığını iddia etti. Turan, "Mütahitlerin Emin Alıcı'nın kullanması için 280 milyarlık araba tahsisi yaptığına dair gazete haberleri doğru ise kamulaştırma maliklerine karşı tutumunun tam tersi müteahhitlere sergilenmiştir." dedi. Malikler'in ihtiyaç sahibi olduğunu ve arsalarını da herhangi bir biçimde kullanma imkanı bulamadıklarını belirten Turan, "Maliklere herhangi bir imar ve yapılaşma hakkı da verilmediğinden mecburen baskılara boyun eğmişlerdir. Ayrıca bu zaman zarfında taşınmazın emlak vergisinin ödendiği, çevredeki imara açık alanların bir bir yapılaştığı ve ranta kavuştuğu bir ortamda insanların içerisinde bulunduğu psikolojik durumun tahlilini yapmak pek de zor olmasa gerekir. Uzun seneler beklemenin verdiği bezginlik, bıkkınlık ve mağduriyet karşısında daha fazla beklemek istemeyen hak sahipleri ister istemez bu yöndeki baskılara boyun eğmektedir." şeklinde konuştu.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak maddi ve manevi tazminat davası açacaklarını söyleyen Turan, konunun çözülmemesi halinde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuru yapacaklarını sözlerine ekledi.