BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,07
ALTIN 2.469,37
HABER /  POLİTİKA

CHPden ilginç erken seçim yorumu

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay; iktidarın erken seçim ifadesi için ilginç bir yorumda bulundu.

Abone ol

Başbakanlık kaynakları Erdoğan ile Baykal arasında geçen erken seçim diyaloğunu yalanladı ama CHP'li Hakkı Süha Okay'a göre Aslanlı Yol'da böyle bir sohbet oldu...

CHP Grup Başkanvekili Okay, iç ve dış politikada sıkıntılar yaşandığını, bu nedenle erken seçim kararı alınabileceğini söyledi. Okay, Başbakan'ın iması için "Erken seçimin iktidar tarafından ifade edilmesi tüpten çıkan diş macunu gibidir, artık geri dönüşü olmaz" dedi.


Okay, 22 Ekimde TBMM'de kabul edilen ve her ile iki milletvekili çıkarma hakkı tanıyan yasaya işaret ederek, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de yasayı imzaladığını anımsattı. Okay, "2010 kasımından önce bir erken seçim yapılabilir, bu yasaya göre" dedi.

Erken seçimin siyasal iktidarların "güven tazeleme" veya "düşüşü önleme" için başvurduğu bir yöntem olduğunu belirten Okay, "Böyle baktığımızda Meclis her an böyle bir karar alabilir. Son yasa ile birlikte değerlendirdiğimizde erken seçimin ayak izleridir, erken seçim için tedbirler alınmaktadır" diye konuştu.

DOLMABAHÇE SOHBETİNE DÖNÜŞMESİN

Hakkı Süha Okay, Başbakan Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ arasındaki görüşmeye ilişkin soruyu yanıtlarken de toplantı sonrasında yapılan "yargı sürecinin beklenmesine ilişkin" açıklamanın doğru olduğunu söyledi.

Okay, "Bir araya gelip bir şeyler görüştüklerine göre bunun kamuoyuyla paylaşılması lazım. Çünkü, hukuk süreci işlediğine göre kimi kademelerdeki kişilerin bu sürece ilişkin bir değerlendirme yapma hakkı yok. Hukuk işliyor, yargı gerçekleri ortaya çıkaracaktır. Ama bunu oturup konuşuyorsanız o zaman kafalarda başka sorular oluşur. Bu bir Dolmabahçe sohbeti haline dönüşebilir. Onun için bunun kamuoyuna açıklanması ve kamuoyu ile paylaşılması lazım" diye konuştu.