BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,90
ALTIN 2.433,79
HABER /  POLİTİKA

Hayrünnisa Hanımın eli havada kaldı!

First Lady elini uzattı. Türkiye'nin en köklü kurumunun genel müdürü o eli havada bıraktı. O anlar kameralara şöyle yansıdı;

Abone ol

İNTERNETHABER

Cumhuriyet resepsiyonu ilginç anlara da tanıklık etti. En ilginci ise hiç kuşku yok ki First Lady'nin elinin havada kalmasıydı.

Hayrünnisa Hanım'ın elini sıkmayan kişiyse TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'di!...

Aslında İbrahim Şahin'den önce İran başkonsolosuyla Hayrünnisa Hanım arasında bir el sıkışma karışıklığı yaşandı.

 İbrahim Şahin o kare için neler söyledi?

 Cumhuriyet resepsiyonunda Cumhurbaşkanı Hayrünnisa Gül'ün elini sıkmayarak gündeme oturan TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, İnternethaber'e özel açıklamalarda bulundu.

Şahin Cumhurbaşkanı Abdulah Gül'ün elini sıktıktan sonra geriden gelen kalabalığı fazla bekletmemek için hızla ilerlediğini söyledi ve şu açıklamayı yaptı:

"Protokolde aşırı bir kalabalık vardı. Geriden gelenlerin de zamanını almamak için gereğinden fazla acele ettim. Bu sırada böyle bir karışıklık oldu. Protokol gereği önce Hanımefendi'nin elini uzatması gerekiyordu ancak o sırada bir iletişimsizlik oldu. Ben yürümeye başladığım sırada Hanımefendi elini uzattı ancak ben o esnada dönüp tekrar elini sıkmanın protokol nezaketsizliği olacağını düşündüm. Hanımefendi de zaten bir sonraki konukla ilgilenmeye başladı.. Benim bayanların elini sıkmama gibi bir tarzım olmadığının özellikle bilinmesini isterim.."


Konsolos önce elini uzattı, First Lady elini uzatmakta geç kalınca Konsolos da elini çekti ve başıyla selamlaşarak oradan ayrıldı.

Bu dakikaların yaşanmasının üzerinde çok değil, daha birkaç dakika geçmişti ki kameraların kadrajına TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin girdi. Şahin Cumhurbaşkanı Abdulah Gül'ün elini sıktıktan sonra sıra Hayrrünnisa Hanım'a gelmişti. First Lady çoktan elini havaya kaldırmıştı ama Şahin'in o eli sıkmaya niyeti yoktu.

Hayrünnisa Hanım bunu anlamakta gecikmedi ve hemen elini indirdi. Ama o anlar NTV kameralarına yakalandı.

First Layd'nin havada kalan eli dün akşam Can'lı Gazete programında şöyle gösterildi:

HAYRÜNNİSA HANIM'IN HAVADA KALAN ELİ