BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,83
ALTIN 2.444,88
HABER /  POLİTİKA

MHPden erken seçim mesajı

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, MHP olarak seçime hazır olduklarını ama erken seçim beklentileri olmadığını söyledi.

Abone ol

Vural, gazetecilerin erken seçim beklentilerine ilişkin sorularını cevaplandırdı. Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Lideri Deniz Baykal'ın erken seçime ilişkin sohbetini ''Ayak üstü yapılmış sohbetlerle Türk siyasetini yönlendiriyorlar'' şeklinde değerlendirdi.

Er ya da geç Türk Milletinin önüne sandığın götürüleceğini belirten Vural, ''İnşallah AKP'yi millet sandıkta bitirecektir. Belgeler ekseninde toplum manipüle edilmeden, bu gelişmeler karşısında milletimiz kararını verecektir. Er ya da geç Türk Milleti sandıkta iradesini buluşturacaktır. Ayaküstü yapılan sohbetlerden ziyade, bunları toplumun tartışmasına sokmaktan ziyade kimin ne niyeti varsa kalksın açıklasın. Başbakanın niyeti varsa kalksın açıklasın, karnından konuşmasın. Yani herkes söylediği laflardan bir yorum çıkarmaya çalışıyor. Net olmak lazım bu gibi konularda'' diye konuştu.

MHP olarak, gelişmelerin hesabını sandıkta soracaklarını ifade eden Vural, şunları kaydetti:

''Her an her şey olabilir deniliyor. Varsa vardır, yoksa yoktur. MHP olarak biz her türlü seçime, er ya da geç seçime hazırız. Bir beklenti içinde değiliz ama bir an önce bu milletin ne istediğinin sandıkta belirlenmesine hazırız. Kendileri oturup, açılıp saçılıyorlar, bunu millet mi istiyor? O rezil tabloyu, utanç tablosunu milletim isteyemez. MHP olarak bu konuda millete ifade edeceğiz. Seçimlerin er ya da geç olması bizim irademizle olmuyor. Çoğunluk iradesi var. Neyse ortaya koysunlar ona göre değerlendirmemizi yaparız. Ayaküstü yapılmış sohbetteki gelişmeler üzerinden siyaset geliştirmek doğru değil. Biz milletimize meydanlarda bütün bu gelişmeler karşısında sesleneceğiz. Parlamento ne zaman seçim olacağına karar verir. Biz seçime her zaman hazırız.''

-''GERÇEKLERİN AÇIĞA ÇIKMASINI İSTİYORUZ''-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un görüşmesinin ardından Başbakanlık tarafından ''soruşturmanın beklenmesi gerektiği'' şeklinde bildiri yayımlandığını ifade eden Vural, ''Başbakanlıktan yapılan bu açıklama, bizatihi Başbakana verilmiş, bir ihtardır. İran ve Pakistan'da 'TSK, bu lekeyi kaldıramaz' demek suretiyle daha soruşturma safhasında olan bir konu hakkında fikrini ifade eden, daha sonra Başbakanlıkta kendi yaptığı açıklamayla 'Sus Tayyip Erdoğan, soruşturmanın sonucunu bekle' dedirten tarihe geçmiş ilk Başbakan olarak anılacaktır. Kendisi bunu gündeme getirmedi mi? TSK'ya karşı açıkçası eleştiriler yoğunlaşmadı mı? Daha yargı safhasındayken konuşan da Başbakan, 'soruşturmanın sonucu beklenmelidir' diyen de Başbakan. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu'' diye konuştu.

Soruşturmanın beklenmesi ve gerçeklerin açığa çıkarılması gerektiğini vurgulayan Vural, spekülasyonları yapanların kimler olduğunu, TSK üzerinde baskı oluşturmak isteyenlerin açığa çıkarılmasını beklediklerini söyledi.

Vural, İrticayla Mücadele Eylem Planı adı altındaki belgeye ilişkin olarak ''Bu belge üzerinden Türk halkı manipüle edilmek isteniyor. 7 yıldan bu yana iktidardasınız. Sırça köşklerde rahat rahat oturdunuz. Milletin tercihlerine değil de bir takım yerlerin baskısına, korkusuna sığınan siyaset anlayışı. Kim yazmışsa, ne yazmışsa bu gerçeklerin açığa çıkmasını istiyoruz. Bu hükümetin açıkçası bir takım belgeler ekseninde toplumu manipüle edeceğine, bu açılıp saçılma döneminin toplumda yaptığı tahribata önem vermesini tavsiye ediyorum'' şeklinde konuştu.