BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

CHPden Çanakkale çadırı

CHP İstanbul İl Başkanlığı Kadıköy İskele Meydanı’na 3 boyutlu bir zaman tüneli çadırı kurdu.

Abone ol

CHP İstanbul İl Başkanlığı, Kadıköy İskele Meydanı’na kurduğu “Çanakkale Zaman Tüneli Çadırı’yla, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 93’üncü yıldönümünü anıyor. Üç boyutlu zaman tünelinde Çanakkale Savaşı özel ses, ışık ve görsel efektlerle sunuluyor.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 93. yıl dönümü düzenlenen çeşitli etkinliklerle anılıyor. CHP İstanbul İl Başkanlığı ise Kadıköy İskele Meydanı’na Çanakkale cephesinin ve zaferinin anlatıldığı 3 boyutlu bir zaman tüneli çadırı kurdu. İskele Meydanı karşısında kurulan Çanakkale Zaman Tüneli Çadırı’nda Türkiye’de ilk kez uygulanan “Dark Ride” yöntemiyle Çanakkale Cephesi’nin ortamı, özel ses, ışık ve görsel efektlerle 3 boyutlu olarak sunuluyor. Çanakkale siperlerinin havasını yansıtan labirent ve dehlizlerden oluşan ortamda özel gözlüklerle izlenen 3 boyutlu gösteride, Çanakkale Savaşı, öncesi ve sonrasını tüm yönleriyle anlatan ve çoğunluğu yurt dışı arşivlerden sağlanan 110 adet fotoğrafla sunuluyor.

Çanakkale Zaman Tüneli Çadırı dün, CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk ve çok sayıda partilinin katılımıyla ziyarete açıldı. Açılışta konuşma yapan ve Çanakkale Zaferi’nin önemine dikkat çeken Gürsel Tekin, CHP İstanbul İl Teşkilatı olarak cumartesi günü 10 bin genci Çanakkale’ye götüreceklerini duyurdu. Tekin, “Gerek gezimizde gerekse bu çadırda, gençlerimizin, halkımızın o havayı solumalarını ve atalarının kanlarıyla yazılan destanı daha iyi anlamalarını sağlamaya çalışıyoruz. Bu çadırla da Çanakkale’ye gitme imkanı bulamayanlara o fırsatı sunmak istedik” dedi.