BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Bayrampaşada coşku

Çanakkale Zaferi’nin 93. yıldönümü Bayrampaşa’da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Abone ol

Bayrampaşa Belediyesi ve Bayrampaşa Kaymakamlığı işbirliği ile gerçekleştirilen programda, Tuna Lisesi öğrencilerinin gösterileri ve sanatçı Uğur Işılağın konseriyle duygu dolu bir gece yaşandı. Bayrampaşa Belediyesi, programın ardından Çanakkale destanının yazıldığı mekanları görmeleri için Bayrampaşalıları yirmi otobüsle Çanakkale’ye yolcu etti.

Bayrampaşa Belediyesi ve Bayrampaşa Kaymakamlığı işbirliği ile gerçekleştirilen özel bir programla Çanakkale Zaferi’nin 93. yıldönümü kutlandı. Bayrampaşa Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen program, Tuna Lisesi Müdürü Nurettin Turan’ın konuşması ile başladı. Tuna Lisesi’nin orotoryo gösterisi ve öğrencilerin okuduğu Çanakkale konulu şiirlerle izleyenler duygulu anlar yaşadı. Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge yaptığı konuşmada, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un Safahat’ının Tuna Lisesi gösterileriyle adeta canlandırıldığını belirterek öğrencilere, öğretmenlerine ve yöneticilerine teşekkür etti.

Gerek dünya tarihi, gerekse tarihimiz açısından Çanakkale Zaferi’nin anlamının çok daha büyük ve farklı olduğuna değinen Başkan Bürge, buradan 93 yıl öncesine bakarken, aziz milletimizin Çanakkale’de gösterdiği ruh disiplinini ve bağımsızlık sevdasını büyüklüğünü görüyoruz. Milletimizin hafızasına kazınmış olan Çanakkale Zaferi aynı zamanda bu milletin geleceğini de tayin edecek büyük bir mücadeledir. Bizler daima bu ruhu koruyarak her alanda milletimizin dünya milletleri arasında kendisine yaraşır yeri alması mücadelesinin ilhamını bu aziz vatan evlatlarından alacaktır. Çanakkale destanını yazdıran Mehmetçiklerimizi rahmetle anıyoruz dedi.

Bayrampaşa Kaymakamı Abdülkadir Yazıcının konuşmasıyla devam eden programda; Tuna Lisesinin hazırladığı sinevizyon gösterisi ve öğrencilerin sahneledikleri Çanakkale konulu piyesin ardından Sanatçı Uğur Işılak tarafından Çanakkale ruhunu had safhaya çıkaran unutulmaz bir konser yer aldı.

Programın bitiminde ise bin kişi yirmi otobüsle Bayrampaşa Belediyesi önünden Çanakkale’ye yolcu edildi. Çanakkale turunda; Kilitbahir Kalesi, Namazgah Tabyası, Rumeli Mecidiyesi ve Koca Seyid, Sargı Yeri ve Şehitliği, Yahya Çavuş, Şehitler Abidesi, Kabatepe Müzesi, Mehmetçiğe Saygı Anıtı, 57.Alay Şehitliği ve Conk Bayırı gibi kanlı mücadelelerin yaşandığı yerler gezildi, Uzman rehberler tarafından gezdirilerek, bilgilerin verildiği turda duygulu anlar yaşandı.