BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'de istifa depremi

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı'nın istifasını istediği öne sürüldü, Salıcı'nın yanıtı ise gecikmedi

Abone ol

Oğuz Kağan Salıcı , dün Taksim'deki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı töreni sırasında askerlere "Sizin korumanız gereken Cumhuriyet'e biz sahip çıkıyoruz" demişti.

Salıcı'nın bu sözlerine CHP Genel Merkezi'nin tepkisi sert oldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu , Oğuz Kağan Salıcı'nın istifasını istediği bilgisi kulislere yayıldı. 

Salıcı ise yayılan haberler üzerine medyaya açıklama üstüne açıklama gönderdi. Anıtta düzenlenen törende yaşananlara açıklama getiren Salıcı o gün yaşananları ve yanlış anlaşılanları anlattı. 

Salıcı ise Kılıçdaroğlu'nun istifasını istediğine dair haberleri  ise "Tamamen asparagas. Yok öyle birşey" diyerek yanıtladı. Kılıçdaroğlu'nun kürsüden söylediği sözleri "üzerine alınmadığını" da vurgulayan Salıcı, "Üzerime alınmadım. Benim ömrüm bu konularla mücadelelerle geçti" dedi. Salıcı, istifa etmesinin de sözkonusu olmadığını belirtti.

SÖZLERİM ASKERE DEĞİL, ASKERİ ERKANA 

Taksim'deki törende olanları tek tek açıklayan Salıcı,  sözlerinin de askeri erkana değil, yine aynı törende hazır bulunan sivil bürokratlara yönelik olduğunu dile getirdi. İşte Salıcı'nın o açıklaması...

"Ortada bir fotoğraf karesi var. O fotoğrafta benim yanımda askeri bürokratlar duruyor. Oysa onların hemen önünde sivil bürokratlar, vali, kaymakam, emniyet müdürü, bizi tartaklayan polislerin emniyet amirleri var. Benim sözlerim onlara yönelikti. Hatta o sözlerimin devamı da vardı. 'Biz buradayız, resmi törendeyiz. Ama resmi zevat kaçıyor törenden' de dedim.