BIST 10.739
DOLAR 32,26
EURO 34,93
ALTIN 2.428,55
HABER /  GÜNCEL

Anadolu herkülü yaptı yapacağını

'Anadolu Herkülü' olarak bilinen 37 yaşındaki Zafer Pezük, son gösterisiyle yine adından söz ettirdi.

Abone ol

Kayseri'de beline bağladığı iple kamyon, tramvay ve midibüs çeken 'Anadolu Herkülü' olarak bilinen 37 yaşındaki Zafer Pezük, bu kez serçe parmağına bağladığı ince halatlarla 8 otomobili 10 metre kadar çekti.

Zafer Pezük, Kocasinan İlçesi Çevreyolu üzerindeki Galericiler Sitesi' önünde ard arda dizilen 8 otomobili iple birbirine bağladı.

Bir süre ısınma hareketlere yapıp otomobillerin viteslerinin boşta olup olmadığını kontrol eden Pezük, serçe parmaklarına bağladığı ince halatı en önde bulunan otomobile bağlayıp, 8 otomobili 10 metre kadar çekti.

Çevrede toplanan meraklıların alkışlayarak kutladıkları Zafer Pezük, bundan sonraki hedefinin 40 tonluk bir akaryakıt tankeri olduğunu belirterek şunları söyledi:

 Bu işe merak sonucu başladım. Zor olan şeyleri yapmak için çalışıyorum. Daha önce belime bağladığım halatla kamyon, tramvay ve midibüs, 2 Ekimde ise serçe parmaklarımla 2 cipi çektim. Şimdi 8 otomobili yine serçe parmağımla çekerek yeni bir rekor kırdım. Bu işi kimse denemesin, kimseye tavsiye etmiyorum. Yakında 40 tonluk bir akaryakıt tankerini serçe parmağımla çekeceğim."

Anadolu Oto Galericiler Derneği Başkanı Bilal Atabey'de Zafer Pezük'ü kutlayarak klasik bir otomobil maketi hediye etti. Atabey Zafer Pezük'ü kutluyorum. Kendisinden yeni rekorlar bekliyoruz dedi.