BIST 9.600
DOLAR 32,50
EURO 34,64
ALTIN 2.480,56
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'de Ankara ve Antalya'ya atama

CHP Genel Merkez Yönetimi, Ankara ve Antalya il başkanlıklarına atama yaptı

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, bir grup delegenin Ankara İl Başkanlığı için olağanüstü kongre taleplerine ilişkin, ''Karşı oldukları yönetim şu an yok, Benim gördüğüm, imza toplamayı gerektiren koşullar ortadan kalktı. Aile olarak bu sorunu kendi içimizde çözebiliriz'' dedi.

Matkap, gazetecilere yaptığı açıklamada, bugün yapılan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında, eski Gençlik Kolları genel başkanlarından Zeki Alçın'ın Ankara İl Başkanlığı'na atandığını anımsattı.

Tarık Şengül'ün istifasıyla Ankara İl Başkanlığı için bir arayışa geçtiklerini anlatan Matkap, bugün bir grup partilinin olağanüstü kongre talebiyle Genel Merkez'e yaptıkları başvuruyu ise ''CHP'nin kendi içindeki bir meselesi'' olarak yorumladı.

Matkap, şöyle konuştu:

''CHP'nin Ankara delegasyonu böyle bir karar almış kongre istiyor. Bu karar onların, bu kararı değiştirmek onların yetkisinde. Gördüğüm kadarıyla önceki yönetime dönük bir tepkileri vardı, oradan gelen bir örgütlenme söz konusuydu. Önceki Ankara yönetiminin, yönetim modeline yönelik bir karşıtlık vardı. İyi yönetemediklerinden yakınmalar vardı, onların istifasıyla birlikte, o arayış gereksiz hale geldi bir kesim tarafından. Arayış içinde olanların bir kısımları, farklı arayış içinde de olabilirler, ama benim gördüğüm ağırlıklı olarak Ankara yönetimi görevden ayrıldı diye bana bir çoğu 'bu gerekçe ortada kalmadı' diyenler oldu.''

Hukuken kongre sürecinin işlediğine dikkati çeken Matkap, ''Karşı oldukları yönetim şu an yok, Benim gördüğüm, imza toplamayı gerektiren koşullar ortadan kalktı. Aile olarak bu sorunu kendi içimizde çözebiliriz'' dedi.

''Süreç işleyecekse aynı kararlılık varsa, 45 günlük bir süreçte bu tamamlanmalı'' diyen Matkap, ''Kongrenin toplanması parti adına yararlı olacaksa onu da yaparız. O konuda bir sıkıntımız yok''  ifadesini kullandı.

ŞENGÜL'ÜN İDDİALARI

Matkap, eski İl Başkanı Tarık Şengül'ün istifası sırasında açıkladığı iddialarla ilgili açıklamalarda da bulundu.

Söz konusu imar planlarında değişiklikle ilgili tasarruf yetkisinin Büyükşehir Belediyesi'nde olduğunu belirten Matkap, şunları söyledi:

''İlçe belediyelerinin çok çok bu konuyu 3 ay inceleme yetkileri var. Daha önceden birçok büyükşehir kararlarına karşı çıkmışlar mahkeme reddetmiş. İnisiyatif, yoğunlaşma konusunda, Yenimahalle belediyesinde değil. Genel Başkanımız dün bir açıklama yaptı, ben görüştüm. Büyükşehir, 3 ayda Yenimahalle bu kararı onaylamazsa, doğrudan kendileri yapabiliyor yasaya göre. Yenimahalle belediyesinin çok çok mahkemeye gitmemiş olması eleştiri konusu olabilir ama daha önce benzer hususlarda 6-7 defa mahkemeye gitmişler hepsinde kaybetmişler.''

ANTALYA'YA ÜLKEN YENİDEN ATANDI

Ankara İl Başkanlığı'na atanan Zeki Alçın'da yarın saat 13.00'da eski il başkanından görevi devralacağını söyledi. Kongreyle ilgili bir soru üzerine Alçın, tüzükte bu konuların açık olduğunu, tüzük çerçevesinde işleyişin süreceğini bildirdi.

Öte yandan, bir süre önce yönetim kurulu üyelerinin istifa etmesi dolayısıyla düşen Antalya İl Başkanlığına yeniden Özer Ülken'in atandığı öğrenildi.